Home » Vieze hondenspeeltjes? Geef ze een wasbeurt!

Je hond houdt overduidelijk van zijn speelgoed. Of het nu een hondenspeeltje is die door de modder wordt gesleept bij apporteren, of een knuffel die hij constant in z’n bek draagt, uiteindelijk wordt al het hondenspeelgoed wel eens vuil. Hoe krijg je het weer van vies naar schoon?

Het belangrijkste om in je achterhoofd te houden als je hondenspeeltjes gaat wassen: zorg dat je de juiste middelen gebruikt.  De reinigingsoplossingen die je gewend bent om te gebruiken om je eigen kleding of badkamer schoon te maken, zullen niet werken bij speeltjes voor de hond. Veel schoonmaakproducten bevatten chemicaliën, kleurstoffen en geurstoffen die giftig kunnen zijn voor honden. Dus wil je de speelgoedcollectie van je hond gaat schoonmaken? Sla dan de Clorox over en gebruik natuurlijke, niet-giftige materialen, zoals baking soda (zuiveringszout) of witte azijn. En hoe krijg je ze dan schoon?

Stop ze in de wasmachine

Als je de zachte pluchen speeltjes van je hond wilt schoonmaken, doe deze dan in de wasmachine. Een wasbeurt zal ook mogelijke stofmijt verwijderen. Doe op elk hondenspeeltje een beetje baking soda en stop ze in de wasmachine. Sla wasmiddel over en in plaats daarvan voeg je één of twee eetlepels witte azijn toe. Als het gewassen is knijp je overtollig water uit elk speeltje. Laat het goed drogen, bij voorkeur in de frisse lucht, voordat je het weer aan je hond geeft.

Of in de vaatwasser…

Heeft je hond speelgoed dat gemaakt is van plastic of rubber? Dan is de snelste en eenvoudigste manier om ze in de vaatwasser te doen. Zorg ervoor dat alle hondenspeelgoed in het bovenste rek van de vaatwasser zit, samen met alle andere items die je wilt reinigen (zoals de hondenbak). Voeg witte azijn toe in plaats van afwasmiddel en kies voor een normaal afwasprogramma.

De inweekmethode

Wil je de spullen van de hond liever niet in de wasmachine of vaatwasser? Hondenspeelgoed onderdompelen in een goedje bestaande uit witte azijn en water kan net zo effectief zijn. Vul een emmer of bak met de azijn en water. Strooi een beetje baking soda op elk speeltje en laat het inweken. Nadat het is gedrenkt, knijp je het overtollige water eruit en laat je het in de buitenlucht drogen.

Krijg je de speeltjes niet meer goed schoon en blijven ze vies? Misschien wordt het dan tijd voor een nieuwe aanwinst.

 

Heb je zelf dé gouden tip voor het schoonmaken van de hondenspullen en wil je die graag delen? 

Laat het ons weten!