Home » Top 6 wandelgebieden voor hond & baas

Als hondeneigenaar loop je ongetwijfeld wel eens tegen het probleem aan dat je hond niet overal welkom is. Nathalie en Jasper zijn de trotse eigenaren van een Kooiker genaamd Neo, die maar al te graag met hen mee op pad gaat! Daarom zijn zij constant op zoek naar plekken waar honden zijn toegestaan. Zo ontstond het idee om de website WoefWelkom op te zetten, waar je boordevol leuke adresjes vindt om te overnachten, voor een dagje uit, reizen door Europa en bijzondere activiteiten. Allemaal plekken waar je viervoeter mee naartoe mag. Handig, toch?

Nu het langzaam écht wandelweer begint te worden heeft Nathalie, oprichtster van WoefWelkom, speciaal voor PupClub haar top 6 samengesteld van de leukste natuurgebieden die je samen met je hond kunt bewandelen. Niet geheel onbelangrijk: deze plekken zijn ook goedgekeurd door Neo.

Soester Duinen

“De Soester Duinen in Soest in de provincie Utrecht is het hele jaar door een plaatje om te zien. Het is een natuurgebied met grote zandverstuivingen, heideterreinen en bossen. Een héél mooi stukje Nederland. Je hond meenemen is geen enkel probleem, want er is een groot hondenlosloopgebied waar je samen van de natuur kunt genieten!”

Dwingelderveld

“In de provincie Drenthe vind je het Dwingelderveld waar honden welkom zijn. In dit bijzondere stukje Nederland kun je naar hartenlust wandelen met je viervoeter en het allerleukste: de hond mag op veel plekken los lopen in het Dwingelderveld! Ik raad de Noordsterwandeling aan, oftewel de rode route. Dit is namelijk de route waar je je hond het vaakst los mag laten lopen in het Dwingelderveld.”

Kaapse Bossen

“De Utrechtse Heuvelrug is ook een plek waar we graag met de hond naartoe gaan. Je hebt er  prachtige heide en een gevarieerd bos. Bij de Kaapse Bossen mogen honden mee en zelfs los. Ook is er een theehuis: Chalet Helenaheuvel. Daar staan zelf kluifjes voor de hond op de menukaart. Zó leuk!”

Het Leesten

“Naar de Veluwe met de hond en dan naar een plek waar hij zorgeloos los kan lopen? Ga naar Het Leesten, ook wel bekend als Het Leesterbos. Het is een echt hondenbos met een hondenlosloopgebied en een natte neuzenroute. Het hondenlosloopgebied is omheind, dus je hoeft niet bang te zijn dat je hond misschien wegloopt.”

Radio Kootwijk en het Caitwickerzand

“Ook Radio Kootwijk op de Veluwe en het vermelden waard, doordat de locatie zo bijzonder is. Je mag met de hond wandelen bij Radio Kootwijk, maar hij mag daar niet los. Wil je je hond toch even laten rennen zonder riem? Ga dan naar het nabijgelegen losloopgebied Caitwickerzand met bos, heide en zand.”

Natuurpark Lelystad

“Op een soort wandelsafari met je hond? In Natuurpark Lelystad loop je samen over kilometers lange wandelpaden die door het bosrijke terrein. Je ziet hier allerlei vormen van de natuur die Nederland rijk is, maar het meest bijzondere is dat je wilde dieren kunt zien. Van elanden tot otters! Enige nadeel: honden mogen niet los ter bescherming van het wild.”

Benieuwd naar meer tips en inspiratie voor een uitje of misschien zelfs een vakantie?

Klik hier om de website van WoefWelkom te bezoeken.