Home » Thuis met je hond door de Coronavirus?

Blijf zoveel mogelijk thuis. Één van de maatregelen die zijn genomen om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Dat betekent dat iedereen ook zoveel mogelijk thuis moeten werken. En dat is superfijn voor de meeste honden, maar er zijn wel aandachtspuntjes voor jou als eigenaar.

Vanwege het coronavirus werken veel mensen vanuit huis of gaan ze helemaal niet meer van huis. Gezellig voor de honden met hun baasjes de hele dag thuis! Mensen hebben nu onbeperkt tijd voor hun viervoeter. Daar kunnen jullie allebei van profiteren, maar wees je ook bewust van de uitdagingen die deze verandering met zich mee brengt.

Hieronder lees je een aantal punten waar je rekening mee moet houden:

  • Alleen het ‘thuis-zijn’ en je constante aanwezigheid is niet genoeg. Je hond heeft nog steeds quality time nodig in plaats van de hele dag rustig bij jou te liggen. Ga door met wandelen (en houd rekening met de 1,5 meter afstand van andere wandelaars) en doe trainings- en spelsessies. Neem af en toe pauze van je werk en gebruik die tijd om ook met je hond te spelen.

 

  • Wandel met je hond voordat je start met werken. Het is gemakkelijker voor honden om zich tijdens jouw werkdag relaxed te gedragen als ze al beweging en mentale stimulatie hebben gehad. Verkort de gewone ochtendwandeling die je zou maken als je naar je werk zijn gaan dus niet omdat je ‘toch thuis bent’. Start de dag met een uitgebreide eerste wandeling en je kunt fris en fruitig starten aan je werk. Zo begint de dag voor jullie allebei goed.

 

  • Laat je hond een paar keer per week alleen als dat kan. Als je af en toe zonder je hond een fietstocht maakt, of een boodschap gaat doen, dan zal dat helpen te voorkomen dat je hond helemaal niet meer alleen thuis kan zijn als je weer naar kantoor moet en alles weer back to normal is.
  • Zorg ervoor dat je hond iets te doen heeft wanneer je aandacht ergens anders is. Veel honden slapen veel als we weg zijn, maar ze zullen niet allemaal net zo veel slapen als wij bij ze zijn. Kauwspeelgoed of een gevulde Kong kan verveling voorkomen, het houdt je hond lekker even zelfstandig bezig, zodat jij zonder afleiding kan doorwerken. Als je hond zich goed kan vermaken met speelgoed, zorg er dan voor dat de hond bij de favoriete speeltjes kan.

 

  • Plaats de hondenmand of een kleedje in de buurt van je thuiswerkplek. Zo ligt je hond comfortabel bij je in de buurt. Samenzijn is gezellig en knus, zelfs als ieder zijn eigen ding doet (werken vs. dutten of ergens op kauwen 😉)

 

  • Creëer uitdagingen voor je hond om het interessant te houden en de aandacht een beetje van jou af te leiden. Verberg brokjes of een paar kleine traktaties door het huis en laat je hond ze te vinden. Een leuke manier om je hond te vermaken.

 

  • Overdrijf het geven van snacks niet! Het is verleidelijk om je hond veel lekkers te geven als je zoveel tijd samen doorbrengt, maar te veel snacks (en voer) is niet goed. Het zou jammer zijn als de extra tijd samen zou resulteren in extra kilo’s voor de hond.

Tot slot: de reden waarom wij de kans hebben om 24/7 bij onze hond te zijn is uitermate triest, maar dat betekent niet dat we dit gevolg van deze wereldwijde pandemie niet mogen koesteren. Dus als het kan: maak er het beste van! En zorg goed voor elkaar.