Home » Teckelparadijs in de Oostenrijkse Alpen
Stel je voor: een vakantie in het prachtige Zillertal Tirol, omringd door schitterend natuurgebied, een authentiek dorpscentrum en… teckels! Bestaat dat? Ja! In de Oostenrijkse Alpen ligt het Teckel Hotel Tirol waar teckels samen met hun baasjes en soortgenoten een geweldige tijd kunnen beleven.

Het hotel is gelegen in Mayrhofen kent inmiddels enorme populariteit en wordt gerund door een Nederlands stel. Leuk om eigenaar Eric eens te spreken over zijn bedrijf en hoe het allemaal is begonnen. Want…

Hoe kom je erop om een Teckel Hotel te beginnen?

Ik zag dat er veel te doen is op teckel gebied. Het beginnen van een hotel in Tirol voor de wintersport was al rond, maar de zomer kon wel een aparte invulling gebruiken. ‘Normale’ hotels zijn er al genoeg. Als grapje heb ik toen een bericht op één van de vele teckel Facebook pagina’s geplaatst over een teckel hotel. Daar werd zo enthousiast op gereageerd dat we het echt zijn gaan doen: Teckel Hotel Tirol.

Je bent dagelijks omringd door honden, heb je zelf nog eigen honden?

Ja zeker, twee ruwhaar dames van 2 jaar genaamd Pip en Penny. De vorige twee Trijntje en Ramses zijn eigenlijk de oorzaak van dit hotel, zonder hun waren wij nooit op het idee gekomen. Het hotel is een eerbetoon aan hen.

Zijn alleen teckels welkom?

Het is wel echt een teckel hotel, dus eigenlijk alleen teckels. Of gasten moeten naast hun teckel een ander klein hondje hebben. Dan zeggen we niet dat je die moet thuis laten.

Waar komen jullie gasten vandaan?

Onze gasten komen uit de hele wereld. Natuurlijk komen de meeste uit Europa, maar Russen en Amerikanen zijn ook gek op teckels. We hebben zelfs een stuk in de New York Times gehad, toen waren er journalisten een paar dagen hier in ons hotel en in het Teckel Museum geweest.

Hoeveel teckels liepen er gemiddeld rond op de meest drukke periode ooit?

Maarliefst 25!

Wat maakt jullie hotel zo bijzonder?

De faciliteiten waar de teckels blij van worden dat is het belangrijkste. Zwembad, hoog gras, speeltoestellen, omheinde tuin, het erbij mogen zijn tijdens het ontbijt…

Klinkt als een heerlijk leven om eigenaar te mogen zijn van zo’n leuk bedrijf. Wat vinden jullie er het allerleukste aan?

Het plezier van de teckels is toch wel het allerleukste om te zien!

Zijn er ook minder leuke kanten?

Het afscheid van de gasten. Zeker bij de oudere teckels. Eigenlijk weten we dan al dat we die nooit meer terug zien. Dan is het toch wel een traantje bij vertrek.

Tot wanneer zijn jullie geopend als teckel hotel?

We zijn geopend tot 13 oktober. In de winter is het hotel uiteraard ook open, maar dan gewoon als wintersport hotel. Teckels zijn natuurlijk welkom, maar veel faciliteiten, zoals de tuin, vallen dan weg. Teckels houden niet van hun buikje in de sneeuw… Niet lang in ieder geval.

Hebben jullie nog plannen voor de toekomst? 

Ja zeker. Plannen zijn er, maar wel altijd op teckelgebied. Binnenkort meer daarover!