Natascha Doze

Trainer en kynologisch masseur

Het is cliché, maar zo waar: er komt een punt in je leven dat je een stressvol en prestatiegerichte baan gaat inruilen voor iets waar je eigenlijk al je hele leven gelukkig van wordt. Voor mij is dat in de natuur zijn en samenwerken met honden. Maar hoe pak je dat aan? 

Bij Jacobien had ik mijn eigen honden getraind, dus een gesprek met haar zou mij wellicht op weg kunnen helpen. Niet veel later kon ik bij de hondenschool aan de slag en opleidingen volgen om uiteindelijk als instructeur aan het werk te gaan. Daarnaast ben ik mij gaan specialiseren in hondenmassage om onze trouwe viervoeters op fysiek en mentaal vlak bij te kunnen staan door gebruik van verschillende massagetechnieken.

Mijn eigen honden

De keuze destijds voor de Berner Sennen was snel gemaakt: het rustige karakter, trouw aan hun baasje en hoge aaibaarheidsfactor waren doorslaggevend. Ik heb twee flinke jongens gehad waarvan de oudste helaas niet meer onder ons is. Beiden hadden een totaal verschillend karakter, waarbij dat stukje situationeel leidinggeven van mijn werk dan toch nog een beetje van pas komt. Onze honden zullen altijd volwaardige gezinsleden zijn waarvoor alles uit de kast wordt getrokken. Een leven zonder hen, of überhaupt honden, is ondenkbaar…

Relevante opleidingen

  • Kynologisch instructeur I, II en III,  Martin Gaus Academie
  • Kynologisch masseur licentie I en II, Kynomassage Instituut
  • Kynologisch Sport masseur, Kynomassage Instituut

 

 

 

 

 geaccrediteerd  door SPPD als Kynologisch Instructeur