Anne-Marieke Douma

Trainer en kynologisch gedragstherapeut in opleiding

Vanaf dat ik heel klein was, was ik al gek op beesten: honden, katten, paarden, konijnen, parkieten; verzin het maar, ik vond het allemaal leuk. Maar de “echte liefde” voor honden begon met mijn eerste hond toen ik ongeveer vijf jaar oud was. Dat was Tara, een grote Airedale Terriër met een flinke eigen wil. Ondanks het feit dat Tara mij op mijn buik het hele schoolplein over heeft gesleurd, is deze liefde alleen maar sterker geworden.
 
In november 2014 heb ik besloten mijn hart te gaan volgen en ben ik begonnen met de opleiding Kynologisch instructeur bij de Martin Gaus Academie en vanaf januari 2015 ben ik als stagiair mee gaan lopen bij de MG Hondenschool Spaarnwoude, waar ik inmiddels deel uitmaak van het vaste PubClub Team. Ik geef Puppylessen, verzorg de Hierkomcursus en ik geef privéles. Het blijft fantastisch om te zien hoe hond en eigenaar zich samen ontwikkelen!
 
Inmiddels ben ik in 2018 ook afgestudeerd als Gedragstherapeut voor katten, en help ik cursisten van PupClub ook graag bij het leren samenleven van hun katten en de pup. 

Mijn roedel

Op dit moment heb ik thuis vier gezellige katten rondlopen en heb ik één of twee dagen per week een oppashond: Puck. Hij is een jonge mix labrador / golden retriever. Een eigen hond zal waarschijnlijk niet erg lang meer op zich laten wachten.

Relevante opleidingen

  • Instructeur I, II en III, Martin Gaus Academie
  • Bezig met opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut, Martin Gaus Academie