Home » Onbekende hondenrassen: Pumi
In de blogreeks van ‘Onbekende hondenrassen’ zijn baasjes aan het woord die een iets minder bekend hondenras in huis hebben, dan de rassen waarvan de namen je dagelijks wel eens om de oren vliegen. Deze week vertelt hondeneigenaar Sanne over Una, een Pumi.

Een Pumi is een Hongaarse herdershond. Een levendige, soms iets teveel blaffende, grappige clownshond. In Hongarije worden ze nog steeds gebruikt als schapendrijvers. Het is een leergierige hond en uiterst intelligent.

Mijn vorige hond Pablo was een Norfolk terriër. Eigenlijk wilde ik geen hond meer en zeker geen Norfolk, want dat zou mij teveel aan Pablo doen denken. Maar het was saai zonder hond! Mijn vriend wilde absoluut geen hond meer, maar ik ging stiekem toch op Google naar honden zoeken en toen zag ik een foto van een Pumi. Ik ging lezen over de Pumi en toen vond ik het ras nog leuker.  Ik was op slag verliefd, maar helaas, geen Pumi’s te vinden in Nederland.

Uiteindelijk had ik in Duitsland een fokker gevonden en daar was nog een puppy ‘over’. Wij mochten komen kijken, maar de fokker twijfelde aan ons of wij wel een Pumi aankonden, omdat het niet de makkelijkste honden zijn. Juist dat vond ik een uitdaging! Na twee keer de fokker te hebben bezocht, mochten wij de laatste puppy kopen. Tot op de dag van vandaag geen seconde spijt van gehad. Het is de leukste hond die ik ooit heb gehad.

Wij gaan graag wandelen in het Twiske, detecteren (wij hebben ook een cursus bij PupClub gedaan) en naar de zee gaan. Haar favoriete spelletje is voetballen met dennenappels. Uma springt echt overal op. Het liefst zit ze dan ook op de tafel, zoals te zien is op de foto. Ze heeft ook haar eigen Instagram pagina.

Het leukste aan Uma vind ik…

Dat ze enorm sociaal is en ze is overal waar jij bent. Haar clownesk gedrag is echt té grappig. Ze weet ook altijd uit huis te ontsnappen als wij weggaan. Ze springt uit de kleinste ramen naar buiten. Dus als we weggaan checken we altijd dubbel of alles dicht is 😉