Home » Onbekende hondenrassen: Papillon
In de blogreeks van ‘Onbekende hondenrassen’ zijn baasjes aan het woord die een iets minder bekend hondenras in huis hebben, dan de rassen waarvan de namen je dagelijks wel eens om de oren vliegen. Deze week vertelt hondeneigenaar Magalie over Kyra, een Papillon.

Een Papillon wordt in Nederland ook wel “vlinderhondje” genoemd. En als je kijkt naar de oren is direct duidelijk waarom! Het ras is bij nieuwe mensen en dieren in eerste instantie heel beschermend tegenover zijn baasje, maar na snuffelen wordt het een allemansvriend. Daarbij is het een heel vrolijk en levendig ras, maar kunnen ze zich wel goed aanpassen aan de leefstijl van het baasje.

Wist je dat?

  • Een papillon vaak wordt verward door mensen met een chihuahua? Papillons zijn iets groter en hebben over het algemeen langere haren.
  • Een papillon gekenmerkt wordt door de lange haren aan de oren, op de borst, in de staart en aan de kont. Die lange haren moeten gekamd worden en de pootjes eens in de zoveel tijd geknipt worden. Verder is het een ras dat verhaard en dus verder niet geknipt hoeft te worden.

Wij zijn op dit ras gekomen door een vriendin van ons. Zij had een Papillon en wij waren meteen verliefd op dit ras. Na research gedaan te hebben zijn wij bij een fokker terecht gekomen en hebben wij Kyra leren kennen.

Kyra is altijd ontzettend blij als wij thuiskomen. Of we nou 5 minuten weg zijn geweest of 1 uur. Dat maakt haar niks uit. Ondanks dat kan ze prima alleen thuis zijn. Papillons zijn zeer intelligent en kunnen goed aangeleerd worden om alleen thuis te zijn zonder in een bench te hoeven.

Kyra vind het allerleukste om in het bos te wandelen! Lekker rennen en ravotten in het bos. Ze luistert gelukkig heel goed. Wel moet het een relatief rustige omgeving zijn om los te lopen, want vanwege haar overenthousiasme is luisteren in drukkere omgevingen lastiger 😉 En als we naar het bos gaan neem ik mijn camera mee om foto’s te maken van haar. Ze is echt een fotomodelletje, dat kun je wel zien denk ik.

Wil je de avonturen van Kyra volgen? Volg haar account @kyra_papillon op Instagram.