Home » Onbekende hondenrassen: Eurasiër
In de blogreeks van ‘Onbekende hondenrassen’ zijn baasjes aan het woord die een iets minder bekend hondenras in huis hebben, dan de rassen waarvan de namen je dagelijks wel eens om de oren vliegen. Deze week vertelt hondeneigenaar Joke over Luna, een Eurasiër.

Ik heb een Eurasiër, het is een ras ontstaan uit de kruising tussen de Wolfsspits, Samojeed en de Chow-Chow. Land van herkomst is Duitsland en wordt omschreven als intelligent, evenwichtig, gereserveerd, alert en rustig. Ook word het ras gezien als een waakzame familiehond, die graag bij zijn roedel is.

Ik heb Luna vanaf dat zij 7 maanden is. Ze luistert heel goed is ook erg intelligent, pakt alles snel op, alleen is zij als pup niet goed gesocialiseerd met mensen. Gelukkig gaat dit steeds beter,  alleen van kinderen gaat ze nog stuiteren. Dan weet ze niet zo goed wat ze met de situatie moet doen en zeker als ze lopen te gillen.

Ik heb voor dit ras gekozen omdat…

Mijn keuze op dit ras is gevallen doordat wij al een Shiba Inu hebben en dat is een heel moeilijk ras (luistert wel goed, wanneer het hem uitkomt 😊). Ik wilde een iets eenvoudigere opvoeding dit keer. De Eurasiër luistert over het algemeen beter en is makkelijk iets aan te leren.

Onze favoriete tijdsbesteding is lange wandelingen, waarbij zij lekker door het water kan ravotten. Ze jaagt graag… Op straat als ze katten ziet en in het park achter de waterhoentjes aan. Dit is natuurlijk wel weer af te leren, maar kost wel heel veel tijd en energie. Het is ook een echte viezerik: lekker in de modder of wat anders rollen is wel erg lekker hoor. Het water in (ook als het heel koud is) geen probleem!

Voor de rest is ze SUPER lief, knuffelkont en zit totaal geen kwaad in. Mijn katten kunnen alles doen en een van hen stuurt Luna zelfs naar haar mand als het hem te druk wordt. En zoals je op de foto kunt zien, samen met onze andere hond, zijn het twee blije eitjes!

Als ik ooit weer voor een hond moet kiezen zal het zeker weer een Eurasiër zijn, maar dan wel vanaf pup af aan.