Home » Kantoorhond Joep

Een hond op kantoor lijkt in opmars! Er zijn steeds meer bedrijven waar een hond aanwezig is. Een viervoeter als bonuscollega kan van grote toegevoegde waarde zijn. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat een hond op de werkvloer zorgt voor onder andere minder stress, een goede werksfeer en minder ziekteverzuim.

Als je het kantoor van The Video Marketing Company binnenloopt word je hartelijk gegroet. Niet alleen door de medewerkers, maar ook door Joep: de kantoorhond. Tijd om in gesprek te gaan met Esther, baasje van Joep en eigenaresse van TVMC.

Kun je wat vertellen over Joep?

We hebben Joep vanaf puppy. Hij komt uit Limburg, en we hebben op de wachtlijst gestaan bij de fokker. Hij is heel rustig en relaxed. Alleen als mensen binnenkomen is hij even héél enthousiast en komt hij op ze afgestormd. Uiteraard alleen bij mensen die dat op prijs stellen, want hij is dan even echt heel enthousiast (anders houden we hem even apart). Aandacht vindt hij geweldig, maar slapen ook. Hij is super lief en dol op mensen.

 

Sinds wanneer is hij kantoorhond en hoe is dat gekomen?

Hij is sinds enkele jaren kantoorhond. Voorheen niet, omdat er helaas geen honden waren toegestaan op de locatie. We zijn toen op zoek gegaan naar een andere locatie, waar wel honden toegestaan waren. En sindsdien is hij kantoorhond. Hij is eigenlijk elke dag aanwezig. Soms komen er klanten, die niet van honden houden (of er bang voor zijn) en dan is hij wel eens even thuis.

Je hoort steeds vaker dat kantoorhonden veel voordelen meebrengen. Zo zou het de productiviteit verhogen en de werksfeer gezelliger maken. Merk jij dat ook?

Ik geloof daar ook zeker in! Hij zorgt voor afleiding, komt af en toe om aandacht vragen en is ook wel eens stout (pikt doekjes of papieren en rent er dan vrolijk mee rond). Dit zorgt ervoor dat je toch even uit je werk bent en ontspant. Ook hebben we allemaal veel plezier in het bijhouden van zijn Instagram account en zijn vlogs op YouTube.

 

Wat doet hij zoal op kantoor?

Hij slaapt erg veel en komt regelmatig om aandacht vragen. Dat doet hij door zijn neus tegen je arm of been te duwen. Zo gaat hij iedereen af.Tussendoor wordt er gespeeld, bijvoorbeeld gooien met een bal of spelen met zijn flos. Hij heeft van Vincent (onze stagiair) een knorrend varkentje gehad. Daar rent hij ook regelmatig knorrend mee rond. Ik laat hem uiteraard ook uit, dan lopen we een rondje. Even een frisse neus halen.

Wat is het leukste wat jullie hebben meegemaakt met hem op kantoor?

Het opnemen van de vlogs is erg leuk! Joep vind dat ook super, na ieder trucje krijgt hij een koekje. Koekjes-verzamel-dag! Over koekjes gesproken, op een van de eerste werkdagen van Denise had ze koekjes in haar tas (geen hondenkoekjes). Die tas stond op de grond.. dus toen waren de koekjes uiteraard opeens op!  Ook kruipt hij soms op de stoel als je te ver naar voren zit. Dan gaat hij achter je zitten. Zo helpt hij ons beter op onze stoel te zitten 😉

Was iedereen gelijk verkocht aan het idee om een kantoorhond te hebben op het werk?

Hij was er eerder dan alle anderen, dus hij is gewoon opgenomen in de vacatureteksten. We waren eerst met z’n tweeën (en Joep), en bij iedere vacature en sollicitatie hebben we aangegeven dat Joep op kantoor is. Dit was geen enkel probleem, onze medewerkers zijn liefhebbers van dieren.

Zou je andere bedrijven aanraden om honden toe te laten op kantoor?

Honden op kantoor, is vooral leuk bij bedrijven waar er ruimte voor is. Dus er moet bereidheid zijn om met de hond te spelen, aandacht te geven en hem niet te negeren. Als iedereen het leuk vindt, dan kan ik het zeker aanraden! Hij zorgt voor ontspanning, gezelligheid en doet soms gewoon lekker zijn eigen zin. Ik vind het heerlijk!