Home » Hondje Louis leeft het leven in Mexico

Als de baasjes twee succesvolle modellen zijn kun je haast verwachten dat het leven van de hond des huizes er ook iets anders uit ziet. Samen met zussen Loïs en River woont hondje King Louis V in Mexico. Zoals zijn naam doet vermoeden leeft hij best wel als een koning daar. 

Ik was benieuwd hoe de meiden het doen, gezien ze regelmatig on the roadzijn. Ik vroeg Loïs naar Louis en zijn hondenleven.

Is Louis jullie eerste hond?                                                                                             

Nee, hij is niet ons eerste hondje. We zijn opgegroeid op Ibiza en hadden daar twee andere honden: zwerfhondjes Gringo en Gypsy. In Nederland hadden we een hondje Hippie, die wij hadden geadopteerd van een gezin die niet meer voor hem kon zorgen. Ongeveer 13 jaar geleden kregen we Hummer, een heel schattig chihuahua-tje. Hij woont nog steeds bij onze moeder in Amsterdam.

Vertel eens over Louis?

We hebben Louis uit een dierenwinkel gekocht in Mexico-Stad waar we hem in de etalage zagen. ‘Wat doet een Pomeranian nou in zo’n winkel?’, dachten wij. Ik liep naar binnen om hem even vast te houden en te aaien en vanaf het moment wisten we: hij hoort gewoon bij ons! Hij was toen al 7 maanden oud. Hij is zo lief! Hij houdt van spelen, vooral met andere honden en zijn knuffeltjes. Zodra hij ‘gaan we een loopje doen?’ hoort, wordt hij helemaal wild. Dat is keer op keer zo schattig. Al gaan wij 5x per dag lopen, hij is elke keer heel enthousiast en blij.

Hoe zijn jullie op deze naam gekomen voor hem? 

We wilden hem eerst Baby noemen en toen kwamen we op Louis. Misschien ook beter, gezien het een reutje is. Uiteindelijk hebben we er King Louis V van gemaakt. Ik weet niet meer hoe we daarop zijn gekomen, maar het past heel erg bij hem. Hij doet zijn naam wel eer aan, hij trippelt over straat alsof de wereld van hem is. Zijn roepnaam is overigens gewoon Louis.

Heeft hij een lichte voorkeur voor een van jullie met wie de band sterker is? 

Nee, hij komt om de beurt bij ons beiden. Hij vind ons allebei even leuk, denk ik!

Hoe lossen jullie dat op als jullie moeten reizen en een paar dagen weg zijn?

Als hij niet mee kan dan gaat hij naar een opvang. De opvang is eigenlijk een soort Pomeranian-resort, waar alleen Poms komen. Laatst was hij bijvoorbeeld met 20 andere Poms, dus dan zijn ze de hele dag aan het rond rennen op een stuk land wat ze hebben daar. Ze spelen de hele dag door. Hij heeft het wel naar z’n zin!

En tijdens fotosessies?

Als wij niet samen shooten dan passen we om de beurt op. Als de shoot kort is blijf hij lekker thuis chillen. Duurt het langer, dan gaat hij naar de opvang.

Waar is Louis allemaal mee naartoe gereisd?

Hij gaat door heel Mexico als we privé vliegen en als we rijden gaat hij ook gewoon lekker mee. Hij heeft een mini huisje wat bijna een junior suite is voor honden, dus dat is heel comfortabel voor hem om in mee te reizen. Naar de opvang gaat Louis alleen als we commercieel vliegen.

Zijn jullie ook al buiten Mexico met hem geweest?

Nee, nog niet, maar Mexico is zo groot dat je soms ook wel alsnog 4 uur in het vliegtuig zit in eigen land. Hij is nu al wel gewend aan zijn huisje, dus binnenkort zal hij ongetwijfeld wel mee gaan naar Miami ofzo. Dat is ook niet heel ver weg. Naar Europa wil ik hem nog niet meenemen, want dan zit hij toch al gauw zo’n 10 uur in het vliegtuig. Dat vind ik niet zo fijn.

Is hij gewend aan reizen of vindt hij het niet zo leuk als de ‘hondendrager’ tevoorschijn komt? 

De hondendrager is een extra grote tas wat een hele zijkant heeft die uitklapt als een soort van tent! Thuis is dat ook zijn huisje die hij beschouwt als zijn eigen plekje, waar hij zich ook lekker in terug trekt af en toe als hij moe wordt van ons. Ik woon 4 dagen van de week bij mijn vriend en dan gaat Louis ook mee. Hij vindt het heel relaxed.

Zit er in de toekomst ook een photoshoot met de hond in of is hij niet zo van het poseren?

Sowieso willen we een aantal shoots met hem doen! Natuurlijk omdat het ons werk is, maar vooral omdat hij zo goed op foto’s staat! Hij kan heel goed poseren, maar houdt niet zo van telefoons, computers of tv. Desondanks lukt het ons wel om heel veel foto’s en video’s van hem te maken.

Benieuwd naar het leven van Lois & River én Louis? Volg @lois_and_river op Instagram.