Home » De hond van: May-Britt

In de blogreeks  “De hond van…” vertellen baasjes over hun eigen hond(en).  Veelal gaat het over rassen en mixjes die misschien minder bekendheid kennen in Nederland en daarom nog niet in veel huishoudens te vinden zijn.  Maar dit keer tóch een Labradoodle.

Deze week: Monti.

Heb je altijd al honden gehad of is Monti de eerste?

Zolang ik me kan herinneren hadden we vroeger altijd honden. Een poedel Thierry, een prachtige Pointer Bora, Atos de Doberman Pincher en daarna Bickel en Coosje, twee Fox Terriërs. Ik ben ook wel een tijd “hondloos” geweest, maar toen mijn kinderen groot genoeg waren, vond ik dat we een hond nodig hadden om het gezin compleet te maken.

Hoe ben je op dit ras gekomen en waarom heb je voor dit ras gekozen?

Ik was eens op een gala-avond van Stichting Hulphonden leerde heel veel over de specifieke karaktereigenschappen van bepaalde rassen. Onze oudste dochter heeft autisme en is verstandelijk beperkt. Vanwege het lieve en slimme hebben wij voor een Labradoodle gekozen.

Kun je wat vertellen over Monti?

Monti is heel lief, grappig en levenslustig. Ze heeft altijd zin om te spelen. Wel moeten we haar soms een beetje strenger gaan behandelen. Mijn man zei laatst: “We namen haar als hulphond, maar ze is de diva waar het hele huis om draait.” 

Wat vind je het leukste aan Monti?

De onvoorwaardelijke liefde die een hond heeft, de onbevangenheid waarmee ze op iedereen aftippelt en ook het feit dat we door Monti zo lekker veel wandelen samen. Ze kwam bij ons in een bizar koude wintermaand toen het af en toe zelfs -15 graden was. Normaal gesproken hadden we onder een deken voor de open haard een beetje Netflix hebben liggen kijken, maar nu liep ik gewoon met mijn dochters en Monti door de duinen. Die warme chocomel na afloop smaakt dan zo lekker…

Wat is jullie favoriete tijdsbesteding?

Wandelen in de duinen van Bloemendaal is wel echt favoriet. En met Monti naar het strand is een feest, daar is ze geloof ik wel op haar allergelukkigst.

Je hebt Monti best een aantal keren op kantoor zag ik. Kantoorhonden maken hun opmars en zijn steeds populairder. Ze zouden voor socialere collega’s zorgen en voor een ontspannen werksfeer. Merk jij dat ook?

Ik vind het heel gezellig, maar maak hierbij vreselijk misbruik van het feit dat het mijn bedrijf is. Heel veel van de mensen die bij ons werken hebben namelijk een hond (daarom vind ik ze waarschijnlijk zo leuk), maar als iedereen haar hond mee neemt, wordt het hier echt een kennel. Maar ja, het is heel gezellig om Monti erbij te hebben en vaak maak ik met iemand van het team een uitlaatwandelingetje. Hebben we meteen een moment om wat lopende zaken te bespreken.  

Je bent oprichtster en hoofdredacteur voor AMAZINE.com drukke baan! Kan Monti jou vergezellen als je afspraken of reisjes hebt?

Daar ben ik best voorzichtig mee. Je kunt er niet vanuit gaan dat andere mensen het ook gezellig vinden om jouw hond op bezoek te krijgen, dus dat doe ik niet zo snel. Als wij op reis gaan logeert Monti bij heel goede vrienden van ons waar ze het geweldig naar haar zin heeft. Dan is zij ook met vakantie.