Home » Een hondvriendelijke barbecue houd je zo!
Uitstapjes naar het strand, wandelen in het park, zwemmen… dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele leuke dingen die je kunt doen op een warme zomerdag. Waar wij Nederlanders erg van houden én wat ook echt als een favoriete zomeractiviteit telt bij ons is barbecueën. 

Om er voor te zorgen dat onze harige metgezellen (de honden) het ook leuk hebben, geven we een aantal tips over het houden van een hondvriendelijke barbecue in de tuin of bij vrienden.

 

Do’s en don’ts

  • Burgers – dat zal je hond heerlijk vinden, maar houdt het bij een paar stukjes.
  • Hotdogs – probeer ze in kleine stukjes te snijden en gebruik ze als traktatie of beloningsnack.
  • Gegrild vlees of vis – vlees zoals biefstuk en kip zullen in een mum van tijd worden opgeslokt, vergeet niet om alle botten te verwijderen.
  • Gegrilde groenten – hondvriendelijke groenten zoals courgette en zoete aardappel zijn een geweldig idee.

Zelfs eten dat hondvriendelijk is raden wij aan om met mate te geven. Het kan buikpijn veroorzaken als ze te veel of juist veel verschillende dingen door elkaar hebben gegeten. Vooral als het jonge honden betreft. Vermijd ook deze volgende dingen:

  • Gekookte botten, kip, biefstuk en ander vlees of vis met botten moet worden vermeden.
  • Uien worden vaak gegrild of in hamburgers gepoft bij het barbecuën, dus houd ze buiten bereik van je hond.
  • Avocado is steeds populairder om te eten, maar zorg ervoor dat uw hond ze niet op eet.

Een veilige barbecue party voor je hond

Er zijn een paar dingen om extra aandacht aan te besteden als je een barbecue organiseert waar honden bij zijn. De eerste is de barbecue zelf; vergeet niet om deze weg te houden van nieuwsgierige honden, vooral wanneer de kolen heet of vlammend zijn. Je kunt je hond aan een lange lijn houden of een familielid of vriend vragen om ze in de gaten te houden terwijl jij bezig bent met het grillen. Als de barbecue een deksel heeft, doe het dan dicht als je hond in de buurt aan het rondneuzen is. Houd houtskool, aanstekervloeistof, lucifers en dergelijke ook buiten het bereik van honden.

Houd afval en overgebleven botten buiten bereik van honden, doe ze gelijk weg in een afgesloten vuilnisbak of in de container. Als je hond in de buurt van kinderen zal zijn, houd ze dan allebei goed in de gaten. Vooral als je hond een welbekende voedseldief is!

Vergeet op een warme dag niet om je hond goed in de gaten te houden, dat hij voldoende water heeft en waar mogelijk in de schaduw blijft. Meer tips over hoe je je hond tijdens de warme dagen kunt beschermen lees je in onze vorige blog.

Het is extra opletten, dat wel, maar zeker niet nodig om je hond(en) uit te sluiten van een gezellige barbecue avond!