Home » Dog influencer: Johnny

Tegenwoordig heeft bijna ieder mens een of meerdere social media accounts. Wist je dat er ook steeds meer profielen worden aangemaakt voor honden? Op Instagram alleen al vind je talloze hondenprofielen met duizenden volgers. Dog influencers of ‘dogfluencers’, worden ze ook wel genoemd. Om een kijkje te nemen in de wereld van zo’n influencer, gaan wij in gesprek met de baasjes van populaire Instagram honden.

Deze week spraken wij met Lianne (32), baasje van Johnny.

Hondenras: Berner Sennen. 

Aantal volgers op dit moment: 11.400.

Stel jezelf kort voor!

Ik ben Lianne en ik woon samen met mijn vriend en Johnny in Amsterdam.

Vertel eens over Johnny…

Johnny is een echte Berner Sennen zowel in uiterlijk als gedrag. We hebben hem als pup met 8 weken oud gekregen en inmiddels is hij alweer 3,5 jaar oud. Alhoewel hij 50kg schoon aan de haak is, denkt hij nog steeds dat hij een schoothondje is. Hij houdt ontzettend veel van knuffelen en vindt het heerlijk om onder de mensen te zijn. Zet hem op een terrasje in Amsterdam en hij wil niet meer naar huis. Hij is vriendelijk en tolerant naar mensen en andere honden. Hij wandelt graag, maar kan op zijn tijd ook ontzettend lui en eigenwijs zijn. ’s Avonds moet je hem soms echt met een snoepje lokken om nog een avondwandeling te maken. Mijn eigen mooiste herinnering aan Johnny? Het huwelijksaanzoek dat mijn vriend mij deed in 2018 in Zwitserland op een berg, terwijl Johnny heel trots de ring om zijn halsband mee droeg. 

Waarom heb je een account voor hem gemaakt?

Toen we Johnny net als pup hadden vroegen veel mensen in onze omgeving om foto’s. Hij heeft sinds 2016 een Instagram account en eigenlijk hebben wij die aangemaakt voor onze vrienden en familie én voor leuke herinneringen. 

Hij heeft meer dan 11.000 volgers! Wat een aantal, hoe is dat gelukt?

In het begin groeide zijn account supersnel. Ook wel logisch want wie houdt er niet van puppy foto’s? Afgelopen jaar heb ik zelf wat minder tijd gehad om alles bij te houden, dus is het aantal volgers inmiddels gestabiliseerd, maar nog steeds krijg ik vaak bij zijn foto’s reacties van mensen die hem al van pup af aan volgen. Sommige mensen hebben zelf een hond, maar anderen hebben bijvoorbeeld geen tijd of ruimte of zelf een hond te hebben. Je merkt dat zij echt een beetje ‘meeleven’ met het leven van Johnny. Het is dan heel leuk dat je met zijn account ook anderen een beetje blij kan maken.

In zijn biografie omschrijving staat: een local celeb sinds 2015…

Ik heb weleens gehad dat iemand in een koffietentje in Amsterdam Johnny herkende van Instagram en met hem op de foto wilde, dus dat gebeurt echt! Ook heb ik weleens dat buitenlandse volgers naar Amsterdam komen en vragen of Johnny toevallig in de buurt is. Hij heeft ook al gefigureerd op een albumhoes van een band die toevallig foto’s aan het maken waren in het bos toen we langskwamen. Hij vond het geweldig om met ze op de foto te gaan. Daarnaast krijgt hij veel aandacht wanneer ik met hem over straat loop. Veel mensen willen hem even aaien of met hem op de foto. Het is natuurlijk een grote hond, maar hij houdt ook ontzettend van aandacht. Zodra hij iemand ziet die naar hem lacht of iets liefs zegt, gaat hij ook goed zitten voor een knuffel.

Hebben jullie ook al samenwerkingen gedaan met merken?

Ja, we hebben wel eens samenwerkingen gehad. Het gaat altijd om bedrijven die ons benaderen, maar we doen weinig samenwerkingen. Met samenwerkingen die ik doe verdien ik geen geld. Meestal sturen bedrijven bepaalde producten op en als ik erachter sta en Johnny het ook leuk en lekker vindt, deel ik dat. Dan gaat het bijvoorbeeld om kleine dingen, zoals een hondenspeeltje of biologische snacks. Voor ons is het delen van het leven van Johnny puur een hobby en hebben verder niet de intentie om het heel groot te maken. Ik vind het vooral leuk om interactie met anderen te hebben, de passie voor het ras (en dieren) te delen én andere mensen ook en lach op hun gezicht te geven, zoals ik die dagelijks krijg van Johnny.

Heb je er niet een dagtaak aan om het profiel interessant te houden?

Ik ben niet heel specifiek bezig met wat ik precies wil delen van Johnny. Ik probeer het spontaan te houden en plaats foto’s van ons dagelijkse leven; de momenten waar ik zelf ook een lach van op mijn gezicht krijg of een foto die ik graag wil delen. Een wandeling in het bos, dagje strand, knuffelen op de bank… dat soort dingen. Maar soms ook een foto waarbij hij eigenwijs blijft liggen en écht geen zin heeft om te wandelen of als hij ziek is. Ook dat is het leven met een Berner Sennen. Daarbij komt ook dat ik een hond heb die er niet heel blij van wordt als ik hem allemaal pakjes aantrek voor de “perfecte Instagram foto”. Daarvoor kun je beter een andere hond aanschaffen, haha!

Wat is je gouden tip voor baasjes die een succesvolle insta-account op willen zetten voor hun hond?

Start geen account met de intentie om veel volgers te krijgen, maar probeer de leuke en mooie momenten met je hond vast te leggen. Je merkt dat je andere mensen heel blij kan maken en dat maakt het voor mij het leukste om ermee door te blijven gaan. Daarnaast zijn het prachtige herinneringen voor jezelf aan de momenten samen met je hond.  Als je toch voor succes gaat: puppy foto’s zijn een hit. Durf ook minder fotogenieke en juist grappige foto’s en video’s te plaatsen. Het hoeft niet perfect te zijn, maar echt.

Benieuwd naar de avonturen van Johnny? Volg @bernerjohnny dan op Instagram.