Home » Dog influencers: Elai en Jenna

Tegenwoordig heeft bijna ieder mens een of meerdere social media accounts. Wist je dat er ook steeds meer profielen worden aangemaakt voor honden? Op Instagram alleen al vind je talloze hondenprofielen met duizenden volgers. Dog influencers of ‘dogfluencers’, worden ze ook wel genoemd. Om een kijkje te nemen in de wereld van zo’n influencer, gaan wij in gesprek met de baasjes van populaire Instagram honden.

Deze week spraken wij met Brenda (26), baasje van Elai en Jenna.

Hondenras: Alaskan Malamute.

Aantal volgers op dit moment: 16.076

Stel jezelf even voor?

Mijn naam is Brenda Schilder, ik ben 26 jaar oud en woon in een dorp vlak bij Amsterdam!

Kun je wat vertellen over de honden?

​Elai is mijn eerste hond ooit en hij wordt in juni alweer 7 jaar oud. Ik kocht hem samen met mijn gezin, al was de insteek dat het echt mijn hond zou zijn. Ik zou hem uitlaten, verzorgen en trainen. Hij is altijd mee naar school en werk geweest. De band die ik met hem heb is ongekend. Hij voelt me zo goed aan. Het is een ‘lone wolf’, een rustige, stabiele hond die niet graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Maar voor zijn gezin een gekke apenkop! Toen ik mijn rijbewijs haalde mocht ik eindelijk een tweede hond! Elai was 2 jaar oud toen Jenna er als pupje bij kwam. Eerst was ik bang dat Elai misschien jaloers op haar zou worden, maar deze twee zijn echt voor elkaar gemaakt. Jenny is het tegenovergestelde van Elai: heel sociaal, tuttenbel eerste klas en wil alleen maar met iedereen knuffelen! Dat zorgt er denk ik voor dat ze elkaar zo goed aanvullen.

Waarom heb je voor dit ras gekozen?

Veel mensen verklaarden mij voor gek. Wat moet zo’n meisje met zo’n sterk ras als de Alaskan Malamute? Die ga je nooit kunnen handelen. Maar ik heb ze het tegendeel bewezen! Niet alleen viel ik op hun prachtige uitstraling, maar vooral het karakter van deze honden. Dat past gewoon enorm goed bij mij. Ik wilde graag met ze gaan bikejören, veel en lang wandelen in de natuur, vooral in de koude wintermaanden (want ik heb een hekel warmte).

Sinds wanneer hebben ze een eigen Instagram en waarom heb je een account voor je honden gemaakt?

​Ongeveer 6 jaar geleden heb ik een Instagram account aangemaakt. Het was en is eigenlijk nog steeds een plek om alle foto’s en belevenissen van Elai en Jenna te delen. De laatste 4 jaar ben ik pas echt heel actief op dit social media platform. 

Ze hebben meer dan 16.000 volgers! Wat een aantal, hoe is dat gelukt?

Haha ja, daar sta ik zelf ook nog van te kijken! Ik heb heel leuk contact met wat grotere accounts op Instagram en dit is zeker een opzetje geweest! Daarnaast zijn een paar van mijn foto’s en video’s een ‘hit’ geweest en enorm veel gedeeld. Vooral een van mijn laatste video’s heeft er de afgelopen periode voor gezorgd dat mijn account zo gegroeid is!

Hebben jullie ook al samenwerkingen gedaan voor merken/bedrijven?

Daar ben ik eerlijk gezegd niet zo mee bezig. Toen ik 10.000 volgers bereikte heb ik een samenwerking gedaan met een hondenaccessoires bedrijfje in Californië genaamd Hundenfolk, voor een give away. En laatst ben ik gevraagd om wat foto’s te maken voor Zogicspet. 

Hoe is dat tot stand gekomen?

Op de ‘dogs of instagram’ facebookpagina heb ik een oproepje geplaatst met de vraag wie het leuk zou vinden mee te werken aan mijn give away. Hundenfolk was de eerste die reageerde. Zij hebben een prijsje naar mij toegestuurd en dit is vervolgens via mij naar de winnaar gegaan. Zogicspet heeft mij benaderd via Instagram. Zij hebben mij hun producten opgestuurd in ruil voor wat foto’s voor hun Insta-pagina en website. 

Heb je ook wel eens samenwerkingen geweigerd?

Soms krijg ik inderdaad wel eens vragen waarvan ik weet dat ze niet bij ons passen. Ik vind zelf dat je hier wel eerlijk in moet blijven. Werk samen met merken en bedrijven die jij echt leuk vindt en waar je ook daadwerkelijk achter staat. In plaats van alles maar aan te pakken en er later misschien minder blij mee bent, omdat het niet bij je past.

Verdien je er geld mee?

Ik verdien er geen geld mee, maar dat is ook zeker niet mijn insteek!

Wat voor samenwerkingen staan er nog op de planning voor jullie?

Voor mij is dit niet zo belangrijk. Leuke samenwerkingen sta ik altijd voor open, maar ik zal er niet actief naar proberen te zoeken. 

Maak je zelf de foto’s van je honden?

​Ja, alle foto’s maak ik zelf. Elai en Jenna zijn van pup af aan gewend aan het modellen leven. Ik vind het geweldig om te fotograferen en om mooie plaatjes vast te leggen. En, every view looks better with a dog in it, dus één plus één is twee! Ik vind het belangrijk om Elai en Jenna zo veel mogelijk in hun eigen waarde te laten en zo natuurlijk mogelijk op de foto te zetten. Ik zal ze nooit forceren iets te doen wat ze niet willen. Al zijn de commando’s ‘zit’ en ‘blijf’ gevolgd door een lekker koekje natuurlijk wel zo handig!

Heb je er niet een dagtaak aan om het profiel interessant te houden?

De dagtaak is vooral het beantwoorden van alle lieve reacties en berichtjes! Hoe mijn profiel er uit ziet en of het wel voldoet aan wat andere willen zou mij echt een worst wezen! Ik deel wat ik leuk vind aan mijn honden. Dat zoveel andere mensen dat ook leuk vinden, vind ik dan natuurlijk geweldig. Maar het gaat voor mij vooral om de lol die ik er zelf met mijn honden aan heb. Mooie, lange wandelingen in de natuur, leuke trainingsessies, precies dat ene schattige moment vastleggen, het bewerken van de foto’s achteraf en de belevenissen delen.

Wat is de gouden tip voor baasjes die een succesvol account op willen zetten voor hun hond?

No pressure, be real and have fun! Ik zie heel veel mensen met prachtige accounts en perfecte foto’s die klagen over te weinig likes. Als het alleen om de volgers en de likes gaat dan is de lol er volgens mij snel af, want dan zal het nooit genoeg zijn. Mensen willen de echte jij, het dagelijkse leven van jouw blije hond. Ze willen content zien waarmee ze zichzelf kunnen identificeren. De momenten die jou laten lachen, laten je volgers ook lachen. Vertel leuke verhaaltjes, maak contact met je volgers en andere accounts en wees creatief. Wat maken jou en je hond uniek? Een goede camera en een coole pre-set maakt het zeker wat mooier om naar te kijken, maar het verhaal erachter is veel belangrijker.

Benieuwd naar de avonturen van Elai en Jenna? Volg @elai.and.jenna op Instagram.