Home » Dog influencer: Ted
Tegenwoordig heeft bijna ieder mens een of meerdere social media accounts. Wist je dat er ook steeds meer profielen worden aangemaakt voor honden? Op Instagram alleen al vind je talloze hondenprofielen met duizenden volgers. Dog influencers of ‘dogfluencers’, worden ze ook wel genoemd. Om een kijkje te nemen in de wereld van zo’n influencer, gaan wij in gesprek met de baasjes van populaire Instagram honden.

Deze week spraken wij met Stefanie, baasje van Ted.
Hondenras: Beagle.
Aantal volgers op dit moment: 8227.

Stel jezelf kort voor!

Hallo! Ik ben Stefanie, het vrouwtje van Ted en wij wonen in het noorden van Noord-Holland.

Kun je wat over Ted vertellen?

Ted is een teefje van nu 4 jaar oud en onze eerste hond. Wij hebben haar helaas niet vanaf pup af aan, maar als herplaatser toen zij 6 maanden was. Ted is qua karakter een echte Beagle: ze houdt van eten, is lekker eigenwijs en krijgt veel voor elkaar met haar schattige koppie 😉 Onze hobby’s zijn dogsurvivallen, canitrailen en behendigheid. Wij doen zo’n 5 keer per jaar mee aan een dogsurvival en daar hebben wij beiden veel plezier in, zelfs het zwemmen krijgt Ted plezier in als wij dat samen doen. Ook gaan wij dus 1 keer per week naar de behendigheid training, tot nu toe vooral voor de lol.

Waarom ben je een Instagram account begonnen voor de hond?

Ted heeft haar eigen Instagram sinds januari 2017. Ik had ondertussen heel veel foto’s van haar en iedereen werd helemaal gek van alle foto’s die ik ze liet zien. Nu heb ik dus een soort foto album, maar dan online en de mensen die het willen zien die kunnen haar nu mooi volgen.

Werken jullie ook samen met merken?

Ik heb een samenwerking met Renske Natural Petfood, I&I Pet Supplies en LanaBandana. ​

Hoe zijn die samenwerkingen tot stand gekomen?

Voor I&I Pet Supplies ben ik gevraagd of ik bij de groep ‘doginfluencers’ wilde komen, in eerste instantie alleen Bugs for Pets maar ondertussen ook onder andere Smoofl en Soopa. Van Renske had ik eens een give-away gewonnen, toen ik afgelopen jaar bij de huishoudbeurs een Woefbox kocht en mijn Instagram account als naam op de box liet zetten herkenden ze haar account direct. Superleuk natuurlijk! Toen hebben we het over een samenwerking gehad en zo is deze ontstaan 😊 Bij LanaBandana heb ik het zelf gevraagd, gewoon omdat ik vind dat ze hele leuke artikelen maken!

Verdien je er geld mee?

Nee.

Heb je ook wel eens samenwerkingen geweigerd?

Ja, ik vind persoonlijk dat je achter het product moet staan doe je promoot en niet alles aan moet nemen omdat het gratis is.

Heb je nog samenwerkingen op de planning staan?

Behalve de merken die ik nu doe helemaal niets.

Is het niet een dagtaak aan om het profiel interessant te houden?

Nee gelukkig niet, haha. Er zijn ook dagen dat ik helemaal niet aan haar account denk, het moet wel leuk blijven. Soms maak je op een wandeling direct 5 leuke foto’s en ben je voor de hele week klaar en de andere keer ligt ze toevallig net heel schattig te slapen.

Wat is je gouden tip voor baasjes die een succesvolle Insta-account op willen zetten voor hun hond?

Houd er lol in! Doe het niet alleen voor de likes, maar ook vooral als een leuk fotoboek van je hond. Ik kan er echt van genieten als ik terugscroll door haar foto’s, dan denk ik direct terug aan de momenten dat de foto’s genomen zijn.

 

 

 

Benieuwd naar de avonturen van Ted? Volg dan @beagle_ted op Instagram.