Home » Dog influencer: Jolie & Jaeda
Tegenwoordig heeft bijna ieder mens een of meerdere social media accounts. Wist je dat er ook steeds meer profielen worden aangemaakt voor honden? Op Instagram alleen al vind je talloze hondenprofielen met duizenden volgers. Dog influencers of ‘dogfluencers’, worden ze ook wel genoemd. Om een kijkje te nemen in de wereld van zo’n influencer, gaan wij in gesprek met de baasjes van populaire Instagram honden.

Deze week spraken wij met Michelle, baasje van Jolie en Jaeda.
Hondenras: Franse Bulldog.
Aantal volgers op dit moment: 10.224.

Stel jezelf kort voor!

Hi! Ik ben Michelle en ik ben 28 jaar. Samen met mijn Frenchies Jolie en Jaeda én met hun mensenzusje Mina, wonen wij in het Zuiden van het land.

Kun je wat over je hondjes vertellen?

Jolie (brindle) is eind vorige maand 5 jaar geworden. Toen ze 10 weken oud was, is ze bij mij komen wonen. Jaeda (fawn) heb ik als 9 maanden oude herplaatser van een ander gezin overgenomen. Zij wordt in januari 4 jaar. Deze 2 dames zijn elkaars tegenpolen en juist daarom gaan ze zo goed samen! Jolie is de altijd lieve, bezorgde knuffelkont en Jaeda het jaloerse, beschermde heksje die ervoor zorgt dat niemand bij ons in de buurt komt tijdens wandelingen 😉

Sinds wanneer heb je een Instagram account voor je honden?

Op 13 juni 2016 postte ik Jolie’s eerste foto onder de naam: @celebratelifewith_jolie. Leuk als een soort dagboek voor later, was mijn gedachte…

Jullie account telt meer dan account heeft meer dan 10.000 volgens! Hoe kom je aan zoveel volgers?

Jolie’s eerste foto kreeg binnen no-time ruim 100 likes, uit het niets. De hashtags had ik afgekeken van grote accounts, maar dat is niet alles. Vanaf de eerste post was interactie met andere (grote) accounts heel belangrijk. Je bouwt een band op met Frenchies (vooral hun baasjes natuurlijk) vanuit de hele wereld en via via komen er steeds meer vrienden, dus volgers, bij. De komst van Jaeda, zo’n half jaar na het starten van het account, heeft ook meer volgers opgeleverd. Vlak daarna organiseerde ik onze eerste giveaway en zo bereikten we in mei 2017 de 10.000 volgers.

Met wat voor merken zijn jullie al samenwerkingen aangegaan?

Wij zijn verschillende samenwerkingen aan gegaan, met grote merken maar ook kleine bedrijfjes. Over de grens en zelfs buiten Europa, heel leuk om te mogen doen! In 2017 organiseerde ik onze eerste wereldwijde giveaway. Hier deden 28 bedrijven (uit Nederland, België, Engeland, Amerika en Australië) aan mee, die ik zelf benaderd heb. Hierna volgde nog 3 door mij georganiseerde, succesvolle giveaways en ook hebben wij Eko4Petz geholpen met een giveaway.

Daarnaast zijn we influencer geweest voor Edgard&Cooper, Smølke, Rodi en Pets United (telefoonaccesoires). Als kers op de taart mochten we model staan voor een aantal leuke bedrijven: ChicaChic (bandana’s), Kaya + Mia (bandana’s), Barebones (tuigjes), Petlando (hondenmanden) en R ‘n’ D Paws (honden accesoires).

Ook blog ik voor ‘The Dogpen’

Krijg je betaald voor de samenwerkingen?

Voor deze samenwerkingen kregen wij geen geld. De producten mochten wij wel houden natuurlijk. Aanvragen voor samenwerkingen waar ik zelf aan mee moest betalen, heb ik voorbij laten gaan. Ook werk ik niet samen met bedrijven die spullen van AliExpress verkopen of producten waar ik niet achter sta en/of niet gebruik. 

Maak je zelf de foto’s van je honden? 

Ik maak zelf foto’s en dat gaat perfect. Het zijn net twee geboren modelletjes! (En koekjes doen ook wonderen). 

Heb je er niet een dagtaak aan om het profiel interessant te houden?

Tot begin dit jaar was het zeker een dagtaak om niet alleen de pagina en de stories up to date te houden, maar ook het contact met andere accounts. Sinds de komst van Jolie en Jaeda’s mensenzusje, lukt het mij niet meer dagelijks te posten, stories te plaatsen en heb ik helaas de tijd niet meer om alles en iedereen bij te houden.

Wat is je gouden tip voor baasjes die een succesvolle Insta-account op willen zetten voor hun hond?

Wees uniek, val op! Probeer af te wisselen met leuke, spontane foto’s en/of video’s. Zorg voor een rustige feed. Als je een filter gebruikt, gebruik dan altijd dezelfde anders wordt het al snel rommelig. Maar het belangrijkste is dat het gebruik van Instagram leuk blijft en het geen ‘moetje’ wordt. Er is meer in een hondenleven dan het aantal likes en volgers op Instagram!

 

Benieuwd naar de avonturen van Jolie en Jaeda? Volg dan @jolie_and_jaeda op Instagram.