Home » Dog influencer: Jamie
Tegenwoordig heeft bijna ieder mens een of meerdere social media accounts. Wist je dat er ook steeds meer profielen worden aangemaakt voor honden? Op Instagram alleen al vind je talloze hondenprofielen met duizenden volgers. Dog influencers of ‘dogfluencers’, worden ze ook wel genoemd. Om een kijkje te nemen in de wereld van zo’n influencer, gaan wij in gesprek met de baasjes van populaire Instagram honden.

Deze week spraken wij met Bianca (45), baasje van Jamie.
Hondenras: Corgi.
Aantal volgers op dit moment: 12.500

Stel jezelf kort voor!

Mijn naam is Bianca, 45 jaar en woonachtig in Leiden.

Vertel eens over Jamie…

Jamie is in januari één jaar oud geworden. We hebben Jamie sinds hij 8 weken oud was. Ontzettend leuk een pup in huis, maar ook veel werk en geregel. Jamie is een lieve en soms ook ondeugende jongen. Hij is ontzettend grappig en altijd vrolijk. Gek op spelen met de bal en het liefst de hele avond. Hij is dol op het strand. Zodra hij in de gaten heeft dat we daarheen gaan begint hij al te piepen en wordt hij super ongeduldig. Eenmaal op het strand heeft hij echt een lach van oor tot oor en gaat hij vol energie het strand over. Hij is graag vriendjes met iedereen en wil altijd spelen, vooral met kinderen en andere honden.

Waarom heb je een Instagram aangemaakt voor hem?

Vanaf het moment dat we wisten dat Jamie zou komen hebben we ons voorbereid door het kijken van YouTube filmpjes over puppytraining en in het bijzonder Corgis. Eén van de Corgis, Sploot, heeft ook een eigen Instagram pagina en zo kwam ik op meer pagina’s van Corgis. Nooit geweten dat er honden met ‘eigen’ Instagram pagina’s zijn. Toen Jamie een paar weken bij ons was en ik inmiddels al best veel foto’s van hem had gepost op mijn eigen Instagram vond ik het wel tijd om een eigen pagina voor hem aan te maken. Ik kon het mijn vrienden en collega’s ook niet meer aandoen – al die schattige puppy foto’s iedere dag.. Na wat gepuzzel is het gelukt een eigen pagina te maken voor Jamie en kon ik los met het plaatsen van foto’s. Ik post sindsdien iedere dag. Het is een dagboek geworden, zelf kijk ik ook nog graag de foto’s terug van zijn 1e jaar. Zo leuk!

Hij heeft nu meer dan 12.000 volgers!

Ja, dat is inderdaad heel veel en meer dan ik ooit gedacht had, maar ook zeker een compliment. Ik geniet echt van Jamie en z’n lieve snuitje en daarnaast vind ik het heel leuk om foto’s van hem te maken en deze zo mooi mogelijk te plaatsen.

Je maakt zelf de foto’s voor het profiel, gaat dat makkelijk?

Jamie zit niet makkelijk stil voor maken van een foto, want hij is altijd vol energie. Meestal maak ik er een heel aantal in het weekend en vaak zitten er wel wat leuke foto’s tussen. Hij weet het niet, maar de kleine dondersteen is best wel fotogeniek! Het bijhouden van zijn pagina doe ik gewoon ’s avonds op de bank. Het plaatsen van een foto en het bijhouden van de pagina kost op zich niet veel tijd, ik ben er inmiddels ook wel handig in geworden. Het is echt voor de lol en vaak klets ik nog wat met andere ‘Corgimoms’.

Gebruik je nog speciale apps voor de foto’s die je plaatst?

Ik gebruik hiervoor o.a. Lightroom en Snapseed. Handige apps om je foto’s te bewerken. Overigens maak ik bijna alle foto’s gewoon met mijn telefoon.

Hebben jullie ook samenwerkingen gedaan met merken?

Ja, we hebben met een paar bedrijven een samenwerking gedaan. Soms is dit éénmalig. Dan sturen zij een artikel op en post ik deze op Jamie zijn pagina en story met een review. Met twee bedrijven hebben we een samenwerking van 4 maanden gehad. Eén is inmiddels alweer voorbij. Jamie is momenteel nog ‘brand representative’ voor één bandana merk in Australië.

Verdien je er ook geld mee?

Nee, we verdienen er geen geld mee. Dat is ook nooit de insteek geweest. Het is heel leuk om een bandana cadeau te krijgen, maar dat is het dan ook wel. Ik koop overigens ook vaak artikelen voor Jamie of voor Instagram vriendjes als cadeautje. Het is echt een hobby.

Wijs je wel eens samenwerkingen af?

Ik heb wel eens samenwerkingen afgeslagen. Eénmaal voor het promoten van brokjes. Jamie is een lastige eter en dat zou echt niet eerlijk zijn, hij vind heel veel brokjes gewoon niet lekker. Ook hebben we een samenwerking afgeslagen voor hondenkluifjes- en-snoepjes, omdat deze toch gemaakt waren van/met rawhide, terwijl wij hadden aangegeven dat Jamie dit niet krijgt van ons. Ik promoot geen ingrediënten welke slecht kunnen zijn voor honden. Persoonlijk denk ik dat je dit ook niet moet verkopen, dus wij hebben de producten teruggegeven.

Je zei dat je mee had gedaan met een Christmas Card Challenge, wat is dat?

Afgelopen december hebben we inderdaad meegedaan aan de Corgi Christmas Card Exchange. Het is geen challenge, maar een uitwisseling. Eén account verzamelt alle adressen van de deelnemers en stuurt deze rond. Het is dan aan jezelf hoeveel en aan wie je de gepersonaliseerde kerstkaart (soms ook nog met een eigen sticker of bandana als cadeau) stuurt. Jamie heeft ruim 160 kerstkaarten ontvangen van Corgis over de hele wereld! Meer dan wij, soms vraag ik mij af wat de postbode denkt van al die post voor de hond 🙂

Heb je nog tips voor baasjes die net zo’n succesvol account zouden willen opzetten voor hun hond(en)?

Tja, ik denk dat je één bepaalde stijl moet aanhouden. Op zich maakt het niet uit welke stijl als het maar ‘eigen’ is. Zorg voor heldere foto’s op ooghoogte van de hond. Door de knieën dus of gebruik een selfie-stick. Zorg voor voldoende afwisseling en gebruik een pakkende tekst en relevante hashtags. Verder is het ook een kwestie van inzet; het lukt alleen als je zelf ook accounts volgt en op de foto’s van anderen reageert.

Benieuwd naar de avonturen van Jamie? Volg @jamie_the_dutch_corgie dan op Instagram.