Home » Dog influencer: Duke
Tegenwoordig heeft bijna ieder mens een of meerdere social media accounts. Wist je dat er ook steeds meer profielen worden aangemaakt voor honden? Op Instagram alleen al vind je talloze hondenprofielen met duizenden volgers. Dog influencers of ‘dogfluencers’, worden ze ook wel genoemd. Om een kijkje te nemen in de wereld van zo’n influencer, gaan wij in gesprek met de baasjes van populaire Instagram honden.

Deze week spraken wij met Milou, baasje van Duke.
Hondenras: Boxer.
Aantal volgers op dit moment: 28.350

Stel jezelf kort voor!

Ik ben Milou, 29 jaar en woonachtig in Roosendaal een klein stadje in Brabant. En pasgeleden bevallen van ons eerste kindje. Nou, oké, eigenlijk is Duke ons “eerste kindje” 😉

Kun je wat over Duke vertellen?

Duke is een vrolijke Boxer meid van inmiddels 5 jaar oud. Ze is al bij ons vanaf de leeftijd van 8 weken. Daarvoor hebben we haar wekelijks bezocht dus eigenlijk waren we opslag verliefd toen ze net geboren was. Duke is een hond maar soms toch meer een mens. Ze kan met haar ogen en lichaamshouding heel duidelijk aangeven wat ze wil of bedoelt. We hebben met Duke al veel mooie momenten beleefd, maar ook minder leuke momenten. Helaas was ze na maanden dierenarts bezoekjes en vele adviezen wat gezondheidskwaaltjes verder. Haar eerste levensjaar bestond uit antibiotica en lange zoektocht aan haar darmen waaruit bleek dat ze Colitis had. Een soort ziekte van Croon. Gelukkig hebben we dit helemaal kunnen onderdrukken met supplementen en vers vlees van FarmFood!

En inmiddels twee kwaadaardige tumoren verder en dus twee heftige operaties gaat het goed met haar. Ze heeft een onwijs sterk karakter! Ze zal niet zomaar laten merken dat ze pijn heeft. Het was ook altijd een hele kunst om haar na een operatie langzaam te laten opbouwen in lopen en bewegen omdat ze het liefst als een hert door de tuin rent en vliegt.

Duke is ook een hele makkelijke hond. Door haar consequent op te voeden hebben we daar nu zoveel profijt van. Ze loopt eigenlijk altijd los en ze zal ook nooit bij je weg lopen. Ze komt over het algemeen altijd als je ze roept mits ze kinderen ziet want daar is ze groot fan van. Dan wil ze nog wel is even een kusje gaan geven en daarna pas terug komen. Je kunt haar uren in de auto stoppen, mee op wintersport of mee nemen in de gondel een berg op van duizenden meters hoog. Voor Duke is niks te gek. Kort gezegd een fantastische hond!

Sinds wanneer heb je een Instagram account voor je hond?

Duke heeft sinds twee jaar een eigen instagram account. Dit kwam eigenlijk door een grapje op het werk waardoor ik het heb aangemaakt en het werd al snel een groot succes en zodoende ben ik haar dagelijkse dingen gaan delen.

Jullie account telt meer dan account heeft meer dan 28.000 volgens! Hoe kom je aan zoveel volgers?

Ik kan dat niet echt verklaren. Blijkbaar vinden mensen het heel leuk haar te volgen op Instagram. We proberen dan ook zeker zoveel mogelijk leuke dingen vast te leggen.

Jullie hebben ook al samenwerkingen gedaan voor merken. Hoe is dat tot stand gekomen?

Wij hebben inderdaad samenwerkingen gedaan. Bedrijven benaderen je vanzelf als ze vinden dat je leuke content maakt.

Wijs je samenwerkingen ook wel eens af?

Ja, soms past het merk niet bij ons of de spullen niet en moeten we het helaas afslaan.

 

Verdien je ook iets aan de samenwerkingen?

Nee, want het gaat voornamelijk om gesponsorde producten.

Maak je zelf de foto’s van je hond?

Ik maak zelf de foto’s van Duke, gewoon met mijn telefoon. Dit is vrij gemakkelijk, omdat Duke prima stil zit voor daarna een balletje of iets lekkers.

Heb je er niet een dagtaak aan om het profiel interessant te houden?

Nee, een dagtaak is een groot woord. Wel moet je er wat tijd in steken elke dag om het up to date en actief te houden.

Wat is je gouden tip voor baasjes die een succesvolle Insta-account op willen zetten voor hun hond?

Wees eerlijk naar je volgers toe. Mensen zien graag de dagelijkse dingen en niet de gemaakte dingen.


Benieuwd naar de avonturen van Duke? Volg dan @dukethedutchboxer op Instagram.