Home » Dog influencer: Cenzo
Tegenwoordig heeft bijna ieder mens een of meerdere social media accounts. Wist je dat er ook steeds meer profielen worden aangemaakt voor honden? Op Instagram alleen al vind je talloze hondenprofielen met duizenden volgers. Dog influencers of ‘dogfluencers’, worden ze ook wel genoemd. Om een kijkje te nemen in de wereld van zo’n influencer, gaan wij in gesprek met de baasjes van populaire Instagram honden.

Deze week spraken wij met Charissa, baasje van Cenzo.
Hondenras: Duitse Herder.
Aantal volgers op dit moment: 3081.

Stel jezelf kort voor!

Hoi! Ik ben Charissa, 28 jaar oud en trotse eigenaar van Cenzo. Ik woon samen met mijn verloofde in een natuurrijke omgeving. Cenzo is ons harige kind.

Kun je wat over Cenzo vertellen?

Cenzo is een vrolijke knuffelbeer die graag de hele dag door speelt. Hij heeft geen broertjes of zusjes. Hij had zijn mama helemaal voor hem alleen. In juni word hij 5 jaar oud. Hij is gek op wandelen en spelen met vriendjes. De afgelopen maanden heeft hij helaas een voedselallergie ontwikkeld. We zijn nog druk aan het uitzoeken wat hij wel en niet kan verdragen.

Sinds wanneer heb je een Instagram account voor je hond?

Eind 2017 ben ik begonnen met zijn Instagram account. Ik ben gek op fotograferen en Cenzo is een geboren model. Zijn account is dan ook begonnen om zijn foto’s te kunnen posten op een eigen account zodat mijn Facebook vrienden niet meer overspoeld werden met foto’s van Cenzo.

Maak je zelf de foto’s van je hond?

Ja, ik ben gek op fotograferen. Daarbij is Cenzo een perfect getraind model. Hij weet wat hij moet doen als de camera tevoorschijn komt. Niet elke dag heeft hij er zin in en dat is ook prima. Het is geen moeten.

Jullie hebben diverse samenwerkingen met bedrijven. Hoe is dat tot stand gekomen?

Onze eerste samenwerking is begonnen bij Hupple. Een Belgisch bedrijf welke voornamelijk lekkere hondensnacks maakt. Door een gewonnen pakketje van Hupple ben ik met ze in aanraking gekomen. Na contact via een DM mocht Cenzo model worden.

Onze tweede samenwerking bij Akitahandmade uit Amerika is door mijn Instagram “broer” Mason ontstaan. Zijn baasje attendeerde mij op een modelsearch en ik was meteen verliefd op het merk. Na eerst model te zijn geweest werden we gepromoveerd naar Ambassadeur. Nog steeds zijn we erg trots op deze prachtige producten.

Likewoof heeft ons via Instagram benaderd om ambassadeur te worden. Een bedrijfje waar producten worden bedrukt en gepersonaliseerd zoals t-shirts. Zo een leuke producten waardoor we volmondig ja hebben gezegd.

Vorig jaar tijdens Animal Event ben ik in contact gekomen met de eigenaresses van I&I Pet Supplies. Ze vroegen of Cenzo influencer wilde worden voor Bugsforpets en I&I Petsupplies. Dit vonden wij een grote eer en sindsdien zijn wij trotse influencer voor beide. Wij zijn namelijk gek op duurzame en natuurlijke producten. Dit maakt het een perfecte match.

Ook zijn we in 2019 een korte tijd zomerambassadeur geweest voor het bedrijf Ziggelinies. Super leuke gepersonaliseerde producten. Door middel van een modelsearch zijn we uitgekozen. Dit was enkel voor de zomerperiode. Van een aantal merken heb ik mooie kortingscodes beschikbaar, die vind je ook terug in mijn ‘highlights’ op Instagram.

 

Verdien je geld met de samenwerkingen?

Nee, dat is niet mijn uitgangspunt. Ik wil enkel plezier hebben aan het fotograferen en de bedrijfjes hun reclame geven die ze verdienen.

Heb je ook wel eens samenwerkingen afgewezen?

Ja. Ik wil mijn uiterste best kunnen doen voor een bedrijf maar ook ervoor zorgen dat de bedrijven die ik vertegenwoordig niet elkaar overlappen in de producten die ze verkopen. Daarnaast wil ik genoeg tijd aan elk kunnen besteden. Voor mij is het ook van belang achter de producten te staan die er worden verkocht.

Staan er nog nieuwe samenwerkingen op jullie planning?

Voor nu geen nieuwe samenwerkingen op de planning. Wie weet wat de toekomst ons nog brengt.

Cenzo doet overigens mee aan de wedstrijd om mooiste hond van Nederland te worden. Via deze link kunnen jullie op hem stemmen. We zullen jullie eeuwig dankbaar zijn.

Heb je er niet een dagtaak aan om het profiel interessant te houden?

Vaak wel. Zeker nu met de algoritmes van Instagram. Dat maakt het erg lastig om gezien te blijven.


Wat is je gouden tip voor baasjes die een succesvolle Insta-account op willen zetten voor hun hond?

Zorg dat je er plezier in hebt. Dan gaat alles vanzelf. Ook het in contact komen met andere accounts is een tip. Elkaar ondersteunen helpt om te groeien. Daarbij heb ik er al erg leuke contacten aan overgehouden.

Benieuwd naar de avonturen van Cenzo? Volg dan @cenzothefluffygermanshepherd op Instagram.