Home » Dog influencer: Botox
Tegenwoordig heeft bijna ieder mens een of meerdere social media accounts. Wist je dat er ook steeds meer profielen worden aangemaakt voor honden? Op Instagram alleen al vind je talloze hondenprofielen met duizenden volgers. Dog influencers of ‘dogfluencers’, worden ze ook wel genoemd. Om een kijkje te nemen in de wereld van zo’n influencer, gaan wij in gesprek met de baasjes van populaire Instagram honden.

Deze week spraken wij met Angela, baasje van Botox.
Hondenras: Shar-Pei.
Aantal volgers op dit moment: 19.953

Stel jezelf kort voor!

Hallo allemaal, ik ben Angela. Samen met mijn twee kinderen en man wonen wij in Spijkenisse. Ik ben de eigenaar van mijn twee Shar-Pei honden Botox en Sparky. Ik heb ook nog twee Jack Russel’s genaamd Vela en Binkie. En ook hebben wij een Afrikaanse witbuikegel en zij heet Chibi. Een lekkere beestenboel dus 😉

Kun je wat over Botox vertellen?

Botox is een geweldige hond, nu zegt iedereen dat natuurlijk over zijn eigen hond, maar ze is voor een Sharpei ontzettend lief. Voor ons zal ze door het vuur gaan. Ze kan fantastisch met onze andere dieren en ze is dikke vriendinnen met mijn twee dochtertjes. Ze houdt van haar verse vleesje en ligt graag op de bank. We hopen nog lang van deze knuffel kreukel te mogen genieten. En wat misschien het meest bijzondere is, ze heeft ons een prachtige pup gegeven (Sparky). Dit was een geweldige ervaring om samen met haar mee te mogen maken.

Sinds wanneer heb je een Instagram account voor je hond?

Ik heb een Instagram aangemaakt omdat ik eerst een andere Sharpei had met de naam Misty. Helaas hebben wij Misty moeten herplaatsen. Later is Botox erbij gekomen en ben ik daarmee verder gegaan. Het account van Botox bestaat nu meer dan 1 jaar.

 

Met welke bedrijven/merken hebben jullie samengewerkt en hoe is dat tot stand gekomen?

Wij hebben heel wat samenwerkingen mogen hebben met bedrijven zoals onder andere Huisdierplein, Artimal, Edgard & Cooper en Kivo. Sommige bedrijven heb ik zelf benaderd en andere hebben ons benaderd. Ik vind het super leuk dat we dit met deze bedrijven hebben mogen doen en wij staan altijd open voor toffe samenwerkingen!

Heb je ook wel eens samenwerkingen geweigerd?

Ja zeker, sommige bedrijven hebben rare voorstellen en daar werk ik absoluut niet aan mee. De voorstellen van de bedrijven waarmee ik niet akkoord gaat is vaak in hun eigen belang. Bijvoorbeeld mijn foto willen gebruiken en deze is dan nog niet goed genoeg en willen ze allerlei aanpassingen aan doen. Dan gaat het feest niet door, want ik houd er niets aan over en ik ben mijn foto kwijt. Het is graag of niet denk ik dan.

Verdien je er geld mee?

Mijn intentie is nooit geweest om er geld mee te verdienen. Ik ben dit account begonnen omdat het mij heel erg leuk leek. Maar soms krijg ik zeker berichten dat mensen mij willen betalen voor een Instagram post.

Wat voor samenwerkingen staan er nog op de planning?

Op dit moment heb ik nog geen samenwerkingen op de planning staan, maar ik hoop dat ik nog meer kan gaan betekenen voor andere bedrijven zodat we wat moois neer kunnen zetten.

Maak je zelf de foto’s van je hond?

Wij maken de foto’s inderdaad zelf. We zetten onze eigen fotostudio neer met lampen en van alles en nog wat. Heel erg leuk om te doen en Botox zit graag voor de camera, dus dat is makkelijk, haha. Na afloop halen we de foto’s ook nog even door Photoshop. Een eigen unieke style is erg leuk om te hebben en ik denk dat dat ons wel aardig gelukt is. Maar ik vind het ook leuk om simpele telefoon foto’s te posten, het hoeft niet altijd “perfect” te zijn.

Nog even en je hebt 20.000 volgers. Heb je er niet een dagtaak aan om het profiel interessant te houden?

Ik probeer altijd op iedereen te reageren, want vindt dat wel zo netjes. Ik zie een hoop grote Instagram accounts en naar mijn mening voelen die beheerders zich vaak te goed om te reageren. Zo wil ik absoluut niet zijn. Mensen nemen de moeite om een reactie neer te zetten en dat vind ik geweldig en waardeer ik enorm… want zonder volgers geen succesvol Botox account. Het is ontzettend veel werk maar ongelofelijk leuk om te doen.

Wat is je gouden tip voor een succesvolle Insta-account voor een hond?

Probeer leuke foto’s te plaatsen op verschillende dagen per week en gebruik goede hashtags. Reageer op je volgers en like ook post van andere mensen. Dan komen de volgers vanzelf.

 

Op de hoogte blijven en de avonturen volgen van Botox? Volg dan @botoxx_the_sharpei op Instagram.