Home » Dog influencer: Boris
Tegenwoordig heeft bijna ieder mens een of meerdere social media accounts. Wist je dat er ook steeds meer profielen worden aangemaakt voor honden? Op Instagram alleen al vind je talloze hondenprofielen met duizenden volgers. Dog influencers of ‘dogfluencers’, worden ze ook wel genoemd. Om een kijkje te nemen in de wereld van zo’n influencer, gaan wij in gesprek met de baasjes van populaire Instagram honden.

Deze week spraken wij met Maaike (24), baasje van Boris.
Hondenras: Cavalier King Charles Spaniel.
Aantal volgers op dit moment: 52.822

Stel jezelf kort voor!

Ik ben Maaike, 24 jaar, student Pedagogische Wetenschappen en woon in Leiden.

Kun je wat over Boris vertellen?

Boris is een twee jaar oude Cavalier King Charles Spaniel. Hij is bij ons sinds hij 9 weken oud is en sindsdien is hij de koning van ons huis. Het is een klein hondje met een groot karakter, hij kan precies laten weten wat hij wil en zorgt ervoor dat hij altijd vertroeteld wordt. Hij verkiest speeltjes over koekjes, zijn lievelingsspeeltje is Crokii. Waar Boris is, is Crokkii en hij kan niet zonder. Als Crokkii ’s nachts niet in de slaapkamer is zal Boris niet in slaap vallen, dit heeft geleid tot een aantal nachtelijke zoektochten naar Crokkii, want uiteraard doe je dat voor de kleine koning. Als pup was Boris niet makkelijk, hij was erg veel ziek. Na verschillende diëten zijn we erachter gekomen dat Boris allergisch is voor dierlijke eiwitten, sindsdien is hij vegetarisch en staat hij ook wel bekend onder de bijnaam Mr. Veggie.

Waarom ben je een Instagram account begonnen voor de hond?

Boris heeft een eigen Instagram sinds oktober 2017. Mijn schoonzusje had het over een Instagram aan te maken voor hem en wij dachten: “waarom niet?”. Het leek ons een goede manier om alle vrienden en familie op de hoogte te houden van alle avonturen. Het begon als een grapje binnen de familie, maar is uitgegroeid tot iets wat we nooit verwacht hadden!

Hij heeft nu meer dan 52.000 volgers!

Ik denk dat dit komt omdat Boris een erg duidelijk karakter heeft op Instagram, mensen weten precies hoe hij denkt en wat bij hem past. Wij krijgen dan ook vaak te horen “oh, ja dat is ook wel echt typisch Boris!”. Daarnaast hebben wij nooit echt de moeite gedaan om te groeien in het aantal volgers, wij doen wat we leuk vinden: foto’s maken. Wij posten niet de dingen waarvan wij denken dat anderen het leuk vinden, maar juist wat WIJ leuk vinden. Daarbij is het altijd leuk om veel contact te hebben met onze volgers, de meeste berichtjes en comments worden altijd beantwoord! Maar eigenlijk vinden wij het aantal volgers totaal niet belangrijk, het belangrijkste vind ik de echte vriendschappen die wij hebben gemaakt dankzij Instagram, vriendschappen waarvan ik zeker weet dat ze nooit meer over zullen gaan.

Grappig dat er vriendschappen via Instagram ontstaan..

Dankzij Instagram hebben wij veel contact met mensen over de hele wereld, een aantal van deze contacten zijn uitgegroeid tot vriendschappen. Zoals Oscar uit Noorwegen, maar bijvoorbeeld ook Nuka uit Haarlem. Vorig jaar zomer zijn we voor het eerst met z’n allen gaan wandelen in het bos en het voelde vanaf het begin al alsof we elkaar al jaren kenden. Nu zien we elkaar elke maand wel een keer en hebben we veel contact. Maar ook zien we mensen uit het buitenland. Een paar weken geleden kwam Tjalfe bij ons langs. We hebben ze meegenomen naar Leiden, waar wij zelf wonen maar zijn ook naar Amsterdam geweest. Ook met de hondjes en baasjes die we nog niet gezien hebben, hebben we veel contact. Het is zo fijn dat je elkaar altijd kan FaceTimen en kan bellen. Dit zorgt er vaak ook voor dat als je elkaar dan eenmaal ontmoet je niet eens meer door hebt dat je elkaar nog nooit gezien hebt. Uiteindelijk ben ik hier Instagram ook het meest dankbaar voor, als Instagram nu opeens zou stoppen heb ik er zoveel moois aan

Op Instagram zie ik dat Boris best wat onderneemt met je, zoals een roadtrip naar Noorwegen, een dagje Spa… kun je wat meer vertellen over deze en de andere ‘niet alledaagse’ activiteiten die jullie samen hebben gedaan?

Boris is ons grootste maatje, we willen hem dan het liefst ook overal bij betrekken. Afgelopen zomer zijn we dan ook op vakantie naar Noorwegen gegaan met de auto zodat Boris lekker mee kon. Dit was niet zomaar een trip, we zijn namelijk naar zijn beste vriendje Oscar afgereisd. We hebben hun dus leren kennen op Instagram en voor ons was het de tweede keer om naar ze toe gegaan.. Toen boris net een jaar was zijn Boris en ik met z’n tweeën met het vliegtuig naar Noorwegen gevlogen. Daarnaast  is Boris echt ons kindje en vinden wij het ook leuk om hier af en toe een grappig tintje aan te geven door hem te ‘vermenselijken’ in video’s. Zoals het filmpje Boris Goes To The Spa, waarin je hem in de sauna ziet gaan, ziet relaxen bij het bubbelbad en rond ziet dobberen in het zwembad.

Hebben jullie samenwerkingen gedaan met bedrijven?

Wij hebben verschillende samenwerkingen met bedrijven. Momenteel hebben we twee vaste samenwerkingen, in beide gevallen met merken die gerund worden door eigenaren die zelf ook een Cavalier hebben. Met deze bedrijven hebben we de afspraak om regelmatig te posten waarbij hun producten zichtbaar op zijn. Daarnaast worden we bijna dagelijks benaderd door bedrijven die met ons willen samenwerken, de meeste samenwerkingen slaan wij af. Wij zijn Boris z’n Instagram nooit begonnen met dit doel en willen enkel de dingen doen waar wij achter staan en waarbij wij een goed gevoel hebben. Wij zijn ons er van bewust dat Boris een voorbeeldfunctie heeft en dat veel mensen gelijk iets kopen ‘omdat Boris het ook heeft’, dit is vooral te merken als het gaat om koekjes. Mensen weten dat vanwege Boris z’n allergie ik erg veel aandacht besteed in het uitzoeken van de koekjes met de juiste ingrediënten, als mensen zien dat wij bepaalde koekjes hebben, kopen zij die dan ook vaak zonder zelf te kijken wat er eigenlijk in zit.

Voor samenwerkingen krijgen we of betaald of een gratis product in ruil voor een foto. Maar dit hangt af van voor hoe lang de samenwerking is en voor welk product.

Maak je zelf de foto’s van je hond? En gaat dat makkelijk?

De meeste foto’s maak ik zelf. Ik vind het zelf ook ontzettend leuk om foto’s te maken en Boris is by far mijn favoriete foto object! Over het algemeen vindt Boris het ook leuk om foto’s te maken, ook omdat hier vaak een leuke wandeling bij komt kijken. Als Boris begint met poseren kan ik gelijk zien of hij er zin in heeft die dag, als hij er geen zin in heeft is het erg lastig om foto’s van hem te maken. Ik stop dan ook gelijk.

Heb je er niet een dagtaak aan om het profiel interessant te houden?

We hebben er een dagtaak aan om zijn profiel actief te houden, maar wij zijn er niet mee bezig dat het interessant moet zijn. Wij laten onze volgers het leven van Boris zien, van ochtend tot avond en delen wat we leuk vinden om te laten zien. En blijkbaar vinden mensen dit leuk om naar te kijken J.  We zijn er op een dag wel veel mee bezig, het beantwoorden van berichtjes en het up to date blijven over het doen en laten van andere hondjes kost veel tijd, maar hier kiezen we natuurlijk ook zelf voor en vinden we eigenlijk ook alleen maar hartstikke leuk om te doen. Soms is het even te veel, maar dan verwijder ik de app even van mijn telefoon.

Wat is je gouden tip voor baasjes die een succesvolle Insta-account op willen zetten voor hun hond?

Blijf jezelf. Post wat jij leuk vind en niet wat jij denkt dat anderen leuk zullen vinden. Het gaat niet om het aantal volgers, de vriendschappen en contacten over de hele wereld zijn zo ontzettend veel leuker dan het aantal volgers.

Benieuwd naar de avonturen van Boris? Volg dan @boris.king.charles op Instagram.