Home » Dog influencer: Beau
Tegenwoordig heeft bijna ieder mens een of meerdere social media accounts. Wist je dat er ook steeds meer profielen worden aangemaakt voor honden? Op Instagram alleen al vind je talloze hondenprofielen met duizenden volgers. Dog influencers of ‘dogfluencers’, worden ze ook wel genoemd. Om een kijkje te nemen in de wereld van zo’n influencer, gaan wij in gesprek met de baasjes van populaire Instagram honden.

Deze week spraken wij met Omica, baasje van Beau.
Hondenras: Lagotto Romano.
Aantal volgers op dit moment: 22.211

Stel jezelf kort voor!

Mijn naam is Omica, 19 jaar en woon in Drenthe samen met mijn hondje Beau, de Lagotto.

Kun je wat over Beau vertellen?

Wij hebben Beau geadopteerd uit Spanje toen ze net een jaar was. Ze is nu twee jaar oud en woont nu dus een jaar bij ons. In de tijd dat ze bij ons is heeft ze heel veel geleerd, ze heeft een diploma voor gehoorzaamheid en we zijn haar nu aan het trainen om een speurhond te worden! Ze doet het fantastisch, ze is heel leergierig en wil graag dingen doen. Ze houdt van zwemmen en spelen met andere honden.

Sinds wanneer heb je een Instagram account voor je hond?

Beau heeft sinds september 2019 een eigen Instagram. Ik had het aangemaakt omdat ik zo veel foto’s van haar maakte en dat wilde delen met de rest van de wereld.

Maak je zelf de foto’s van je hond?

Ja, ik maak zelf de foto’s van Beau met mijn camera. Ze gaat er altijd klaar voor zitten ik. Ze houdt er van, want ze is dan lekker buiten en krijg ook snoepjes 😉

Ze heeft meer dan 21.000 volgers, hoe kom je aan zoveel volgers?

Ik denk alleen al omdat Beau een uniek ras is. Ze is een Lagotto en dat hoor je niet zo vaak. Ik post ook elke dag wel een unieke foto of filmpje op Instagram.

Hebben jullie al samenwerkingen gedaan? 

Ja, wij hebben verschillende samenwerkingen gedaan. Alle bedrijven hebben ons benaderd of er was een model search gaande. Dat betekent dat bedrijven modellen zoeken en je kunt je daar voor opgeven en wie weet wordt je uitgekozen.

Heb je ook wel eens samenwerkingen geweigerd?

Nee, ik heb nog geen samenwerkingen geweigerd. Alles wat we tot nu toe hebben gekregen aan opdrachten was leuk! 

Verdien je er geld mee?

Op dit moment nog niet, het is op dit moment nog voor de fun! 

Wat voor samenwerkingen staan er nog op de planning?

We zijn nu bezig met samenwerkingen met: Onze Hond, Sams Bandanas en Edgard & Cooper. Er komen binnenkort nieuwe en ook buitenlandse bedrijven bij.

Heb je er niet een dagtaak aan om het profiel interessant te houden?

Jawel, het is moeilijk om iedere keer een mooie foto erop te zetten, want soms heb ik ook echt geen tijd. Goede foto’s maken kost wel echt tijd.

Wat is je gouden tip voor baasjes die een succesvolle Insta-account op willen zetten voor hun hond?

Hashtags gebruiken is het belangrijkste. Zo kunnen alle mensen je foto’s zien en vinden andere accounts je profiel en volgen ze je sneller. En natuurlijk leuke foto’s plaatsen van je hond, niet geforceerd, maar precies zoals ze zijn en zich gedragen.