Home » De hond van: Tom

In de blogreeks  “De hond van…” vertellen bekende Nederlanders over hun eigen hond(en). Een échte hondenmens aan het woord over zijn of haar geliefde viervoeter. 

Deze week: Ice en Denzel, de honden van Tom Coronel.

 

Heb je altijd al honden gehad of zijn je huidige twee de eerste?

Al vanaf dat ik klein was heb ik honden om mij heen. Ik ben opgegroeid met gescheiden ouders. Mijn vader had altijd Boxers thuis en mijn moeder had een Husky. Na het overlijden van mijn moeder heb ik Balto meegenomen naar mijn eigen huis. Ik ging destijds steeds meer racen en heb de hond uiteindelijk bij een goede vriendin ondergebracht in Spanje. Die hond heeft nog lekker van haar oude dag kunnen genieten daar.

Je hebt twee Duitse Dogs, waarom heb je voor dit ras gekozen?

Het zijn twee reuzen en ik houd van grote honden. Nou, groter dan dit kan bijna niet. Eerlijk is eerlijk, ik houd niet zo van kleine hondjes. Hiervoor hadden wij een kortharige Zwitserse Sennenhond, ook met de naam Balto. Mijn zwager had een Duitse Dog en omdat onze hond ‘alleen’ was wilden wij er nog een hond bij. Dan zou hij niet meer in zijn eentje zijn. Maar toen Balto overleed, hadden wij weer maar één hond. Dus daarom hebben wij er een tweede Duitse Dog bij genomen.

 

Kun je wat vertellen over de twee honden?

Mijn honden komen uit twee verschillende nestjes, maar wel van dezelfde moeder. Ice is 1 jaar en Denzel inmiddels 3 jaar. Allebei zijn het reutjes. Het grappige is dat zij twee compleet verschillende karakters hebben. Samen is het een groot feest! Denzel, de oudste, is heel rustig, luistert heel goed en heeft een iets bredere kop. Ice, de jonkie, is wat wilder van karakter en dat komt niet doordat hij jonger is. Denzel was bijvoorbeeld ook toen hij jong was niet zo wild. Ice graaft graag, dus onze tuin ziet er regelmatig een beetje gehavend uit.

Wat vind jij het leukste aan hun?

Ze zijn heel verschillend en dat is leuk om te zien. Het past heel goed bij elkaar. Wij dachten eerst: dat worden twee dezelfde honden, maar dat is niet zo. Hun verschillen maakt juist dat ze een heel mooi duo zijn. Denzel komt ons in de ochtend ook groeten, dan duwt ‘ie zijn hoofd tussen onze benen. Ze zijn beide gewoon heel lief, hebben een goed karakter en zijn ook wel waaks. Als je ze hoort blaffen dan hoor je gelijk uit wat voor formaat dat geluid komt… daar wil je niet mee dollen 😉

 

 

Wat is jullie favoriete tijdsbesteding?

Mijn vrouw Paulien wandelt vaak met ze, dan gaan ze lekker naar het bos. Ze liggen ook graag op de bank, ze manoeuvreren zich precies tussen ons in. Je kunt daardoor zelf niet meer normaal zitten. Eigenlijk ben je je plek gewoon kwijt als zij op de bank gaan liggen. Ze hebben in ons huis ook een eigen kamer met zijn tweeën. Het zijn echt grote beesten, ze eten zo’n 6 kilo per dag! Ze zijn allebei ook erg cosy en knuffelig; ik ben ook wel eens wakker geworden in bed met een hond bovenop mij.

Jij bent een bekende autocoureur, maar hoe vinden je honden autoritjes?

Ik woon naast het bos, maar als ze naar het andere bos gaan rijden ze altijd een stukje met de auto. Ze weten het, want zodra de kofferbak opengaat springen zij er met plezier in. Wij kiezen ook de auto erop uit: als de kofferbak maar groot genoeg is voor die twee. Tot voor kort hadden wij een echte ‘hondenauto’. Ik had die destijds gekocht voor een paar 1000 euro. Die auto mocht lekker vies worden, had genoeg ruimte en het stonk ook echt naar hond. Helaas werd de APK onlangs afgekeurd. Dus ze gaan nu mee in ons busje, lekker achterin.