Home » De hond van: Tanja

In de blogreeks  “De hond van…” vertellen bekende Nederlanders over hun eigen hond(en). Een échte hondenmens aan het woord over zijn of haar geliefde viervoeter. 

 

Deze week: Pippa.

Allereerst ontzettend tof dat baasje Tanja Jess hieraan mee wilde doen. Ik zag dat Tanja regelmatig over haar hond (met hoog knuffelgehalte) postte op Instagram. Het leek mij een beetje vergezocht; ze zou het vast heel erg druk hebben en genoeg berichtjes krijgen, maar ik besloot toch te vragen of ze mee zou willen werken aan een blog. En dat wilde ze wel.

Wat is jouw verleden met honden?

Ik heb nog nooit eerder een hond gehad, Pippa is mijn eerste hond. Ik heb wel altijd katten gehad, nu nog, twee Ragdolls. Vroeger had ik ook pony, schapen, geiten, kippen, ganzen en zelfs een dikbil koe (we woonden op een boerderij).

Hoe ben je op dit ras gekomen en waarom is de keuze hierop gevallen?

Allereerst zochten we naar een anti-allergische hond aangezien Charly (mijn man) licht allergisch is. Omdat hij zanger is en een allergische reactie gauw op je stem slaat kunnen we dat niet riskeren, want dan kan hij zijn werk niet meer doen. Verder hebben onze kinderen ad(h)d en worden Labradoodles vaak als hulphonden gebruikt. Nóg een reden die ons deed beseffen dat een Labradoodle wellicht de perfecte hond voor ons gezin zou zijn. En natuurlijk ook omdat hij er zo teddybeer achtig uitziet. Wij vinden onze Pippa dan ook het allerknapste hondje dat er is!

Labradoodles verspreiden met hun doorgroeiende vacht minder allergeen dan andere honden. Daarom worden ze vaak hypoallergeen genoemd. Heeft je man daadwerkelijk geen allergische reactie op Pippa?

Charly heeft inderdaad geen enkele allergische reactie op onze hond gekregen.

Wat vindt je het leukste aan Pippa?

Het is gewoon een intens lief hondje. Ik vind de band die je met een hond kunt ontwikkelen echt héél bijzonder. Dat is toch echt anders dan bijvoorbeeld met katten.

Je vertelde dat je kinderen ad(h)d hebben. Merk je verschil sinds de komst van Pippa?

De angsten van onze jongste zoon zijn een stuk minder geworden. Of het door de hond komt zullen we nooit met zekerheid kunnen zeggen, maar het is wel heel ’toevallig’. Ik vind een huisdier sowieso echt iets toevoegen; door de omgang met zo’n dier leren ze zoveel. Maar daarnaast ontstaat er ook een hechte band.

Wat is jullie favoriete tijdsbesteding?

Het allerleukste vind ik om met Pippa naar het strand te gaan.
Ze is dan zó gelukkig. Vooral als er dan ook nog andere hondjes zijn om mee te spelen. Dan zie ik Pippa op haar blijst…en dat is heel aanstekelijk.

Jij en je man hebben best een druk leventje, lijkt mij. Hoe is dat voor Pippa en hoe lossen jullie het op als jullie langer van huis zijn of misschien wel op vakantie? 

Er is hier eigenlijk altijd wel iemand thuis en als we op vakantie zijn past mijn moeder op Pippa. Dat vinden ze allebei helemaal geweldig. Mijn moeder neemt dan helemaal de tijd voor haar en dan gaan ze alleen maar leuke dingen doen. Constant erop uit, naar de zee, de bossen. Eigenlijk is het voor Pippa dan ook vakantie.

Waar ben je momenteel mee bezig op werkvlak?

Komend theaterseizoen ben ik samen met Anouk Maas en Viktoria Koblenko in de theaters te zien met de humoristische voorstelling “Mijn man begrijpt me niet”. De kaartverkoop is gestart en er zijn zelfs al theaters uitverkocht dus wie wil komen kijken moet niet te lang wachten. Boeken kan via: www.mijnmanbegrijptmeniet.nl