Home » De hond van: Sonja

In de blogreeks  “De hond van…” vertellen bekende Nederlanders over hun eigen hond(en). Een échte hondenmens aan het woord over zijn of haar geliefde viervoeter. 

Deze week: Oskar en Jackson, de honden van Sonja Silva.

 

Heb je altijd al honden gehad?

Toen ik klein was mocht ik van mijn ouders geen hond. En terecht. Wij woonden drie hoog achter in Spangen in Rotterdam. Zodra ik op mezelf ging wonen, ging ik voor een hond. Ik heb twee mopshonden gehad. Oskar heb ik nu bijna 10 jaar en baby Jackson inmiddels 10 maanden.

Kun je wat vertellen over jouw hondjes?

Het zijn allebei Chihuahua’s. Oskar is een beetje oud aan het worden. Voor hem hoeft het allemaal niet meer zo nodig. Hij is een echte eigenheimer; gaat lekker zijn eigen gangetje en slaapt voornamelijk de hele dag. Wij grappen daarom altijd dat Oskar autistisch is. Jackson is een echte pup, nu in de puberteit. Hij houdt heel erg van spelletjes spelen en rennen. Uiteraard is hij vooral eigenwijs.

Wat vind je het leukste aan Oskar en Jackson?

Ze zijn zo ongelofelijk trouw. Ik heb veel meegemaakt in mijn leven, maar een hond heeft mij nog nooit gekwetst. En dan dat enthousiasme als je thuis komt… zelfs als je maar 5 minuten bent weg geweest!

Jackson is nog een jonkie, is het lekker druk in huis of valt het wel mee?

We hebben zoveel mazzel gehad met Jackson. Hij was vanaf dag één al zindelijk. Het is gewoon een hele lieve, warme, gezellige schoothond. Heel anders dan Oskar.

Wat is jullie favoriete tijdsbesteding?

Wij houden erg van bankhangen. Met het gezin op de bank een leuke film kijken en de hondjes er tussen ingeprakt. Als het mooi weer is gaan we graag een flink stukje wandelen. Op een gegeven moment zijn de hondjes het zat, dan gaan ze in de draagzak. Heerlijk vinden ze dat.

Waar houdt jij je tegenwoordig mee bezig?

Ik presenteer en acteer nog steeds, maar op dit moment ben ik vooral werkzaam in de online wereld.