Home » De hond van: Renate

In de blogreeks  “De hond van…” vertellen bekende Nederlanders over hun eigen hond(en). Een échte hondenmens aan het woord over zijn of haar geliefde viervoeter. 

Deze week: Obi, de hond van Renate Gerschtanowitz.

 

Heb je altijd al honden gehad?

Obi is mijn eerste hond en een heel weloverwogen keuze. Als kind wilde ik wel graag een hond maar het kwam er gewoon niet van. Ik heb nu de tijd, de ruimte en dacht als ik het nu niet doe dan doe ik het nooit meer. Het is een waardevolle aanvulling op ons leven.

Waarom heb je voor dit ras gekozen?

Mijn oudste zoon is erg allergisch aangelegd, dus wij hebben getest hoe hij zou reageren op een Australian Labradoodle omdat mensen met een allergie over het algemeen niet reageren op deze honden. Daarnaast is het een hele sociale en lieve familiehond.

Kun je wat vertellen over Obi?

Obi is een clown eersteklas. Hij is extreem knuffelig en houdt van graven. Een Australische Labradoodle is een ras apart en een hond die je echt goed moet opvoeden. Ze zijn hartstikke slim en dat werkt twee kanten op, ze leren snel de goede dingen aan, maar ook slechte gewoonten. Obi heeft duidelijk regels en grenzen nodig want in de basis is hij best onzeker en heel gevoelig. Dus vergis je niet in dit ras want er komt echt wel wat bij kijken en dan heb ik het nog niet eens over zijn vachtverzorging, haha!

 

Wat is jullie favoriete tijdsbesteding?

We lopen vaak over de hei samen en dat is echt ontspannen. Het is een heel prettig iets dat ik een paar keer per dag naar buiten MOET. Het maakt echt mijn hoofd leeg even lekker wandelen.

 

Wat vind je het leukste aan Obi?

Hij is zo gezellig! Het ‘s avonds op de bank liggen samen en die lieve ogen als hij je aankijkt…

Zou je in te toekomst nog een hondje erbij willen?

Ik zou het voor Obi heel leuk vinden maar 1 is al best wel veel werk. Als ik denk aan 2 Labradoodles die ik moet kammen wekelijks dan ebt de drang om nog een hond te nemen vaak weer weg 🙂 Het is toch ook net wat ingewikkelder om er twee onder te brengen bij een dagje weg.

Je hebt pas het onlineplatform Huisdieren.nl gelanceerd. Het ziet er superleuk uit! Kun je er wat over vertellen?

Ik heb toen Obi bij ons kwam een hoop gezocht op internet en in boeken naar de juiste voeding, opvoeding etc. Ik denk dat dat voor iedereen geldt die een dier in huis neemt. Maar al die informatie is best versplinterd. Een jonge pup of kitten roept toch vaak vragen op. Ik miste een plek waar ik alles bij elkaar zou kunnen vinden omtrent huisdieren en met www.huisdieren.nl probeer ik een praktische en overzichtelijke plek te creëren waar je met liefde voor je huisdier terecht kan. We gaan de komende tijd zeker nog uitbouwen maar het begin is er.

Heb je nog andere leuke toekomstplannen?

We blijven lekker doorbouwen aan huisdieren.nl de komende tijd zodat we uiteindelijk echt dé plek zijn waar je automatisch naartoe gaat voor alles over je huisdier!

 

 

Ben je benieuwd naar de avonturen van Obi? Volg @obigerschtanowitz dan op Instagram!