Home » De hond van: Nance

In de blogreeks  “De hond van…” vertellen bekende Nederlanders over hun eigen hond(en). Een échte hondenmens aan het woord over zijn of haar geliefde viervoeter. 

Deze week: Hummer en Cooper, de honden van Nance Coolen.

 

Heb je altijd al honden gehad?

Ik heb heel veel honden gehad al sinds in mijn jeugd. Het begon ooit met een Schotse Collie (die heette Lassie ook) en daarna nog een Collie. Tijdens een vakantie in Los Angeles liep ik tegen een Chihuahua aan en ik was meteen verkocht en nam hem mee naar Nederland. Daarna volgden er nog twee en vier jaar geleden kwam er een Labrador op ons pad. Toen mijn laatste Chihuahua overleed wilde ik afgelopen jaar wel weer een klein hondje er nog bij. Ik hoorde van een nestje Jack Russells en daar is Cooper uit geboren. Die woont nu bij ons, dus hebben we nu Hummer de bruine lab en Cooper de russell.

Kun je wat vertellen over je honden?

Hummer is een heerlijke sul. Lief voor mensen en kinderen en gezellig stoeien met Cooper, maar op z’n tijd graag een slaapje doet. Helaas heeft Hummer soms problemen met andere reutjes, dat is zijn enige minpunt. Cooper is mijn eerste Jack Russell. Ik hoopte het karakter van mijn oude hondje (Sneaker, de Chihuahua) daar weer in te vinden maar helaas, jack Russels luisteren bij voorbaat al niet. Ik kan roepen wat ik wil, maar als hij op zijn doel af gaat dan is hij weg. Hij moet dus ook meer aan de lijn. Maar hij is wel heel grappig en ondeugend en dat vinden we allemaal wel leuk in ons gezin.

 

Wat vind je het leukste aan je honden?

Als ze samen liggen te stoeien kijken wij met een big smile toe! Het is heel speels en lief allemaal, maar de geluidjes die beide honden dan maken zijn soms hilarisch. Het is net of ze elkaar hele verhalen vertellen tijdens zo’n stoei partij. En ze kunnen ook heerlijk hard rennen samen. Cooper lijkt dan net een haasje. Zo noemen we hem dan ook wel eens: Zoef de haas. 

Wat is jullie favoriete tijdsbesteding?

Ze liggen soms heerlijk lepeltje lepeltje tegen elkaar aan te slapen. Ik heb er al honderden foto’s van gemaakt. Hummer is gek op water en zwemmen dus met het warme weer gaat het hele gezin de auto in en zoeken we onze favoriete plas op, waar we met z’n allen het water in kunnen. Cooper moet er nog een beetje aan wennen, maar heeft afgelopen zomer ook het water ontdekt en komt er steeds meer in.

 

Mensen kennen jou vooral van TV. Waar houdt jij je tegenwoordig mee bezig?

Ik ben nu weer bezig met verschillende projecten. Zo ga ik dit jaar onder andere weer zingen bij Twenty 4 Seven samen met Jacks en Hanks!
Vorig jaar stond in het teken van mijn moeder die ernstig ziek was en onlangs is overleden. Niet alleen ik mis haar heel erg, maar ook onze honden waren gek op “oma”. Ze was altijd dol op alle honden die ik mee naar huis nam en paste met veel liefde op ze als wij met vakantie gingen. Ik stuurde regelmatig foto’s naar haar of wij gingen facetimen als de beesten weer met elkaar aan het dollen waren. Dat zijn nu de momenten die me wel eens doen slikken van verdriet. Ik vind het jammer dat ik dat niet meer met haar kan delen.