Home » De hond van: Maurice

In de blogreeks  “De hond van…” vertellen bekende Nederlanders over hun eigen hond(en). Een échte hondenmens aan het woord over zijn of haar geliefde viervoeter. 

Deze week: Toto, de hond van Maurice Wijnen.

 

Heb je altijd al honden gehad?

We hadden thuis een poedel genaamd Danny, met wie ik tot mijn 11e ben opgegroeid. Hij was er al toen ik een baby was en als kleuter deelde ik vanuit de wandelwagen zelfs mijn ijsje met hem!

Wanneer is Toto bij jullie gekomen?

Toto hebben mijn partner Ronald en ik als pupje van 12 weken in huis gekregen. Ronald ging eerst alleen naar de kennel, want anders zou ik ze allemaal hebben meegenomen. Hij viel meteen voor Toto vanwege zijn twee verschillende kleuren oogjes. De tweede keer ging ik mee en ook ik was meteen verknocht aan zijn heerlijk dramatische oogopslag.

Kun je wat vertellen over Toto?

Toto is een kleine teckel met het karakter van een bouvier. Heel eigenwijs, heel gezellig en zeer communicatief. Hij maakt heel bewust oogcontact. Hij is in onze ogen de leukste hond op aarde.

Wat vind je het leukste aan hem?

Dat hij zo’n eigen wil heeft. Hij zet letterlijk zijn hakken in het zand als hij iets niet wilt. En als hij ‘s avonds op de bank ligt te dutten en wakker wordt, krijgen we eerst allebei een ‘kus’. En dat dan zo’n 3 keer per avond 😉

 

Ik zie dat je Toto best vaak bij je hebt. Gezellig! Wat is jullie favoriete tijdsbesteding?

Een teckel heeft maar korte pootjes, dus hele lange wandelingen gaat niet echt. Prima, want daar zijn wij ook niet van. We wandelen dagelijks langs de Vecht en thuis is hij altijd bij ons. Op een stoel aan tafel, tussen ons in op de bank. En ja, hij slaapt ook tussen ons in.

Tegenwoordig hebben huisdieren ook een eigen Instagram account, Toto ook. Wie heeft dat geïnitieerd en waarom?

Ik ben het begonnen, omdat ik zo dol op Toto ben dat ik anders de tijdlijn van mijn eigen account vol spam met teckel foto’s! Nu is het ook een soort online fotoalbum vol herinneringen geworden waar ik zelf ook graag doorheen scroll! Je kunt hem vinden onder: @adognamedtoto.