Home » De hond van: Jörgen

In de blogreeks  “De hond van…” vertellen bekende Nederlanders over hun eigen hond(en). Een échte hondenmens aan het woord over zijn of haar geliefde viervoeter. 

Deze week: Samuel (Sammy), de hond van Jörgen Raymann.

 

Heb je altijd al honden gehad?

Als kind heb ik altijd honden gehad in Suriname, maar die kwamen niet in huis. In Suriname leven honden namelijk op het erf. In Nederland hadden we vóór Sam, Leo. Hij was een Harlequin Duitse Dog. Hij is helaas maar 5 jaar oud geworden.

Kun je wat vertellen over je hond?

Sammy is net 4 geworden. De allerliefste chocolate Labrador die je ooit zal tegenkomen. Maar dat zegt waarschijnlijk elke eigenaar van een chocolate. Hij is volgens mij de enige Lab die bang is voor water. Verder is hij een lekkerbek en een kroelkont. Hij luistert goed, maar als hij andere honden ziet gaat hij in een zone en denkt hij alleen aan spelen. Niet elke hond is daarvan gediend, maar een grom naar Sam en hij ligt op z’n rug.

Waarom heb je voor dit ras gekozen?

Wij hebben voor een Labrador gekozen vanwege het karakter. Zachtaardig en vrolijk. En dat is onze Sam ook helemaal.

 

Wat vind je het leukste aan hem?

Als ik thuis op de bank zit om bij te komen van een drukke dag, komt hij altijd tegen me aan liggen op de bank en dan vallen we samen in slaap. Na zo’n dutje met mijn buddy kan ik altijd de wereld weer aan. Hij geeft liefde en energie!

Wat is jullie favoriete tijdsbesteding?

Bankhangen en wandelen op het strand. Voor het laatste moet ik eigenlijk meer tijd vrij maken.

Tegenwoordig hebben huisdieren ook een eigen Instagram account. Jouw hond heeft er ook een. Waarom heb je een account aangemaakt?

Samen met mijn dochters hebben wij besloten om een insta account voor Sammy te maken. We zijn zelf helemaal verknocht aan the dogs of insta, vooral de labradors. Wij vonden dat Sammy zo lief en schattig is dat hij ook eentje verdiend. Wel zijn wij niet heel erg actief op zijn account.

 

Op de hoogte blijven van Sammy? Volg hem dan via @sammyjackson_official