Home » De hond van: Fajah

In de blogreeks  “De hond van…” vertellen bekende Nederlanders over hun eigen hond(en). Een échte hondenmens aan het woord over zijn of haar geliefde viervoeter. 

Deze week: Jace, de hond van Fajah Lourens.

 

Wat is jouw verleden met honden?

Mijn eerste hond was een Rottweiler. Ik had die hond uit het asiel gehaald toen ik op als 16-jarige op mezelf ging wonen. Doordat ik in die tijd vrij veel verhuisde, is hij op een gegeven moment bij een vriendin van mij blijven wonen. Daar heeft hij het fijn gehad en is nog heel oud geworden. Mijn tweede hond werd mij tijdens m’n zwangerschap van Shai in m’n handen geschoven. Het was een Herder pup precies als mijn huidige hond Jace. Mijn vriendin had hem zonder toestemming van haar moeder gekocht en kwam het huis niet meer in met de hond. Deze hond is twee jaar bij mij gebleven en uiteindelijk naar diezelfde vriendin teruggegaan toen ze een eigen huisje kreeg.

En nu heb ik Jace. Jace is gekomen, omdat de vader van mijn zoon overleed en hij heel graag een hond wilde. Het was zijn hond. De tweede week was het onze hond en al heel snel was het mijn hond. Ik ben heel blij met Jace, maar het is wel heel veel werk! 😉

Kun je wat vertellen over jouw hond?

Het is een kruising Hollandse Herder met Mechelse Herder. Niemand komt mijn huis ongevraagd in en of uit, haha! Hij eet graag de prullenbak leeg en gaat altijd stiekem op de bank liggen. Hij is heel lief en ligt overal waar ik ben achter de deur. 

 

Wat vind jij het leukste aan Jace?

Jace is gewoon heel gezellig én grappig. Je ziet het meteen als hij iets stouts heeft gedaan. 

 

Wat is jullie favoriete tijdsbesteding?

Wij wandelen elke dag een uur daar genieten wij allebei heel veel van. Wij gaan vooral naar het Twiske. Soms doen wij ook speur-spelletjes, dat vindt hij ook erg leuk!

Het Nederlandse publiek heeft je leren kennen als actrice. Waar houd jij je tegenwoordig mee bezig?

Het afgelopen jaar ben ik heel druk met de boeken die inmiddels ook al uit zijn; The Motivation Guide en een boek met seksuele voorlichtingen voor pubers, genaamd Sex Safe. En daarnaast ook nog een boek die ik samen met Donny Roelvink heb geschreven. Dat is een motivatie-werkboek over fitness en gezondheid voor de Generatie Z.

Ik ben nu vooral bezig met het opzetten van killerbody food, zoals proteïne repen en proteïne water voor in supermarkten en tankstations.