Home » De hond van: Chimène

In de blogreeks  “De hond van…” vertellen bekende Nederlanders over hun eigen hond(en). Een échte hondenmens aan het woord over zijn of haar geliefde viervoeter. 

Deze week: Spotty, de hond van Chimène van Oosterhout.

 

Heb je altijd al honden gehad?

Thuis hebben wij altijd honden gehad. Ik ben echt opgegroeid met honden. Mijn huidige hond is één van de vier van de afgelopen 17 jaar! Mijn hele leven heb ik dus met honden geleefd.

Kun je wat vertellen over je hond?

Onze hond Spotty is een Jack Russell. Een heel intelligent diertje, super lief, zeer sociaal en avontuurlijk. Ook is hij heel eigenzinnig; hij loopt soms uren over straat om zijn eigen ding te doen en vervolgens weer op tijd thuis te zijn voor het eten. Hij is niet gecastreerd, inmiddels 10 jaar en al drie keer papa geweest van 15 pups! In juni dit jaar is hij weer vader geworden van vier pups. Helaas is er één pupje dood geboren… jammer genoeg nou juist net het pupje wat precies op Spotty leek.

Waarom heb je voor dit ras gekozen?

Het zijn slimme hondjes, lief, trouw en actief. Ook hebben Jack Russells een handig en handzaam formaat. Ze zijn erg makkelijk in de omgang en het is een avontuurlijk hondenras!

 

Wat vind je het leukste aan Spotty?

Zijn eigenzinnigheid, intelligentie en sociale karakter vind ik wel het allerleukste aan hem.

Wat is jullie favoriete tijdsbesteding?

Spotty gaat heel graag met mij en mijn paard mee het bos in. Dan wandelen we heerlijk in de natuur en als ik in galop ga loopt hij rustig mee en wacht tot ik weer terug ben. Hij loopt mij dan tegemoet op de route. Ik moet dan wel een route lopen die hij kent. Verder vindt hij het strand heerlijk, hij rijdt met mij mee op de motor en de scooter. Ook is hij is ook gek op bootje varen. Eigenlijk gaat hij overal mee naartoe, zelfs naar mijn werk. Je hebt geen “hond” aan hem! 🤣

Waar houd je je tegenwoordig mee bezig?

Coronatijd is een hele vreemde tijd. Ik doe al drie maanden bijna niets, maar Spotty is blij want we maken dagelijks hele lange wandelingen. Ik help een vriendin in haar boetiek en ook dan gaat Spotty mee naar die winkel. En ik ben een  boek aan het schrijven. Dan ligt Spotty altijd aan mijn voeten tijdens het schrijven.