Home » De hond van: Brigitte

In de blogreeks  “De hond van…” vertellen bekende Nederlanders over hun eigen hond(en). Een échte hondenmens aan het woord over zijn of haar geliefde viervoeter. 

Deze week: Sammie en Moosje.

 

Wat is jouw verleden met honden?

Ik ben opgegroeid met honden. Thuis bij ons vroeger waren altijd honden, een teckel, een boxer, een bouvier, een york. Ze kwamen overal vandaan maar waren altijd welkom bij ons.

Kun je wat vertellen over je honden?

Moosje is 9 jaar en ons eerste hondje. Een heel supergevoelig, wijs, ontzettend lief en eigenwijs meisje. Een Boomer, kruising Shi-tzu Malteser. Echt een mini mensje, ze is ook een mensenhond en houdt niet zo van andere honden. Ze is dol op alles wat eetbaar is. We moeten altijd een beetje op haar gewicht passen, kleine smikkelkont is het. Sammie woont vanaf zijn vierde jaar bij ons, ook 9 jaar, komt uit Spanje. Wij hebben hem geadopteerd via Animal in Need. Vanaf dag één is hij dol op Moosje, dus echt een supermatch!

Sammie is een mini Malteser, blaft niet maar loeit, heeft verschrikkelijke verlatingsangst, is ontzettend lief en grappig. Ons kleine clowntje. Hij is zeer bezitterig op Moosje. Denkt als hij buiten loopt dat hij een herder is, zo’n macho is het! Vindt alle mannetjes leuk, wij noemen hem ook wel the only gay in the village. Loopt heel grappig… alsof zijn glitterlaarsjes niet vies mogen worden.

Wat vind je het leukste aan je honden?

Honden zijn gewoon altijd lief. Maakt niet uit wat voor dag je ook had, ik ben altijd blij als ik ze zie en vind het heerlijk om ze mee te nemen. Ze zorgen ook dat ik alles relativeer.

Je zei dat Sammie een adoptiehondje is van Animal in Need. Waarom heb je voor een adoptiehond gekozen en waarom voor Sammie?

Sammie had zo’n angst in zijn ogen. Ik wilde meteen voor hem zorgen al toen ik hem op de foto zag. Van een onzeker jongetje is hij nu een zelfverzekerd blij hondje geworden. Heerlijk!

Je gaat er vaak op uit met je honden, als je één activiteit moet kiezen, wat vinden ze het allerleukst om te doen?

Naar het strand, dat vinden ze beiden heerlijk!

Dierenliefde straalt van jouw foto’s op Instagram af. Zit er misschien een derde hond in?

Ik zeg nooit nooit, maar twee is gewoon goed te doen en drie wordt misschien net iets te veel gedoe. Dan kan ik ze niet meer meenemen, ik heb maar twee armen. 😉 Misschien als ik niet meer werk ooit… maar dan vrees ik dat het er meer dan drie worden. Asielhonden, dat wel, tweede kans hondjes.

Bij een operatie begin dit jaar zijn complicaties opgetreden. Jouw rechter stembandzenuw werd geraakt, met alle gevolgen van dien. Jouw man én je hondjes hebben jou door deze moeilijke periode geholpen.

Zij zijn de basis met onze dochter Pleun. Ik kan mezelf zijn bij hun, ook als dat even niet zo makkelijk was. Ze zorgen voor afleiding, een aai over mijn bol, een glimlach en veel liefde! Dat helpt als het donker is.

Mensen kennen jou voornamelijk van musicals zoals Grease, waarin je de rol van Sandy speelde en van The Full Monty. Door de gebeurtenissen begin dit jaar is je carriére even op een lager pitje gezet. Hoe breng je je dagen nu door?

Gewone huishoudelijke dingen, koken, het gezin draaiende houden. Reizen, leuke dingen doen met vrienden en familie. Veel wandelen met Sam en Moos en heel veel revalideren, oefenen.

Je bent nog herstellende van een operatiefout. Wat zijn je toekomstplannen? Liggen er al nieuwe projectjes?

We zijn nu langzaam aan het bespreken wat ik ga doen. Daar nemen we de tijd voor. Eigen muziek is er één van.