Home » De hond van: Anky

In de blogreeks  “De hond van…” vertellen bekende Nederlanders over hun eigen hond(en). Een échte hondenmens aan het woord over zijn of haar geliefde viervoeter. 

Deze week: Kywi en Mickey.

 

Je staat vooral bekend als ‘paardenvrouw’, wat is jouw verleden met honden?

Wij hebben thuis altijd honden gehad. Vroeger had ik een eigen poedeltje waar ik erg aan gehecht was en sindsdien heb ik honden altijd een leuk en fijn huisdier gevonden.

Vertel wat over je twee honden?

Momenteel heb ik twee honden: Kywi en Mickey. Kywi is een Bernersennen hond en Mickey is een Cavalier King Charles-Spaniël. Het is altijd wel fijn om een waakhond én een schoothondje te hebben. Kywi is erg enthousiast en Mickey is redelijk eenkennig, maar dat vind ik wel prettig. Ze zijn rustig in de omgeving van de paarden en dat vind ik ook enorm belangrijk. Ik houd niet van honden die druk rondrennen in de buurt van paarden.

Wat vind je het leukste aan jouw honden?

Het feit dat ze allebei een eigen karakter hebben en dus zeer verschillend zijn. Maar altijd te vertrouwen en vriendelijk tegen mens, hond en paard. 

Wat is jullie favoriete tijdsbesteding?

Ze vinden het leuk om met me mee te lopen als ik een paard aan het uitstappen ben (cooling-down van het paard na training). En verder lopen ze lekker los over het terrein.

Je bent ambassadrice van Stichting Hulphond, hoe ben je bij die stichting beland en wat houdt jouw taak in als ambassadrice?

Als paardensporter is de samenwerking tussen paard en mens een belangrijk gegeven. De samenwerking tussen een mens en dier kan heel veel hulp en plezier bieden en is voor mijn leven dan ook onmisbaar. Daarom vind ik stichting hulphond een mooi initiatief waar ik graag mijn rol als ambassadrice vervul. Als ambassadeur breng ik stichting hulphond onder de aandacht door mensen te benaderen en uit te leggen wat stichting inhoudt. Daarnaast post ik berichten op social media om ook zo de stichting onder de aandacht te brengen bij de mensen.