De basiscursus is ons paradepaardje. Focuspunten in de cursus zijn het opbouwen van wederzijds begrip, vertrouwen, en met plezier leren samenwerken.

De basiscursus sluit naadloos aan op de puppycursus, maar ook met een oudere hond ben je van harte welkom. Je kunt het gedrag van je hond immers op elk moment bijsturen – vooral door je eigen gedrag aan te passen. Hoe dan ook: met onze positieve aanpak leren jullie spelenderwijs om het gedrag van je hond blijvend in goede banen te leiden.

Hoe is de cursus opgebouwd?

OP DIT MOMENT GEVEN WIJ ALLEEN BASISCURSUS IN 2-TALLEN. DE CURSUS BESTAAT UIT 6 PRAKTIJKLESSEN VAN EEN HALFUUR. ER ZIJN GEEN THEORIELESSEN, JE KRIJGT WEL ONLINE OEFENINGEN, VIDEO’S EN EEN ONLINE LESBOEK.

De basiscursus is een intensieve en erg leuke cursus van 10 lessen. Je komt samen met je hond zes weken lang een keer per week naar de hondenschool en daarnaast heb je vier online theorielessen over hondengedrag & lichaamstaal. Je kan kiezen voor praktijklessen op donderdagavond of op zaterdagochtend. De theorielessen worden gegeven op dinsdagavonden. Mis je een theorieles, dan kan je de opname terugkijken op je eigen moment.

In de theorie leer je je hond begrijpen en in de praktijk kunnen jullie direct toepassen wat je geleerd hebt.

De praktijklessen duren 45 minuten, de theorielessen duren 60 minuten.

In de lessen komen onder andere de volgende oefeningen aan bod: aandachtsoefeningen en zelfbeheersing, meelopen aan een slappe lijn, hierkomen, zit, af, blijf, niet opspringen, rustig blijven als er fietsers en joggers passeren, niet van straat eten.

Dit alles natuurlijk onder begeleiding van onze professionele trainers. Om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven en om de veiligheid te waarborgen, werken we in kleine groepen. Er is ruim voldoende plek om meer dan 1,5m afstand van elkaar te houden. Wij houden ons aan de veiligheidsmaatregelen van het RIVM.

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor iedere hond vanaf circa twaalf weken oud. Een maximum leeftijd is er niet; een hond is nooit te oud om te leren! Op dit moment kan er maar één persoon met de hond naar de les komen. Je krijgt de oefeningen in tekst en video voor thuis, zodat je thuis toch samen de lesstof kan oppakken en één lijn kan trekken in de begeleiding van je hond.

 Wat kost het?

  • € 150 inclusief digitaal lesmateriaal en video’s van de oefeningen. 

Wanneer?

Registreer je in ons boekingssysteem als je de meest recente data en mogelijkheden wil bekijken (via de groene knoppen ‘schrijf je hond nu in’).

Meer info nodig? Stuur een appje naar 06-46711626.

Zin om aan de slag te gaan?

Plan een datum en schrijf je in voor deze cursus!

Ontspannen voor hond en mens

Samenwerken en goed opgroeien

Haalbare resultaten in realistische situaties

Bellen

l

Inschrijven

Whatsapp