De basiscursus is ons paradepaardje. Focuspunten in de cursus zijn het opbouwen van wederzijds begrip, vertrouwen, en met plezier leren samenwerken.

De basiscursus sluit naadloos aan op de puppycursus, maar ook met een oudere hond ben je van harte welkom. Je kunt het gedrag van je hond immers op elk moment bijsturen – vooral door je eigen gedrag aan te passen. Hoe dan ook: met onze positieve aanpak leren jullie spelenderwijs om het gedrag van je hond blijvend in goede banen te leiden.

Hoe is de cursus opgebouwd?

    De basiscursus is een intensieve en erg leuke cursus van 10 lessen. Je komt samen met je hond zes weken lang een keer per week naar de hondenschool en daarnaast heb je vier online theorielessen over hondengedrag & lichaamstaal. Je kan kiezen voor praktijklessen op donderdagavond of op zaterdagochtend. De theorielessen worden gegeven op dinsdagavonden. Mis je een theorieles, dan kan je de opname terugkijken op je eigen moment. 

In de theorie leer je je hond begrijpen en in de praktijk kunnen jullie direct toepassen wat je geleerd hebt.

De praktijklessen duren 45 minuten, de theorielessen duren 60 minuten.

In de lessen komen onder andere de volgende oefeningen aan bod: aandachtsoefeningen en zelfbeheersing, meelopen aan een slappe lijn, hierkomen, zit, af, blijf, niet opspringen, rustig blijven als er fietsers en joggers passeren, niet van straat eten.

Dit alles natuurlijk onder begeleiding van onze professionele trainers. Om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven en om de veiligheid te waarborgen, werken we in kleine groepen. Er is ruim voldoende plek om meer dan 1,5m afstand van elkaar te houden. Wij houden ons aan de veiligheidsmaatregelen van het RIVM. 

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor iedere hond vanaf circa twaalf weken oud. Een maximum leeftijd is er niet; een hond is nooit te oud om te leren! Je bent met het hele gezin welkom op de cursus, zo kan je samen de lesstof meepakken en één lijn trekken in de begeleiding van je hond.

 Wat kost het?

  • € 229,50 inclusief digitaal lesmateriaal, video’s van de oefeningen, een welkoms pakketje en eindevaluatie

Wanneer?

21 juli start er een nieuwe groep. De online theorielessen zijn 4x op dinsdagavonden (live of op video), en praktijklessen zijn 6x op donderdagavonden.

Meer info nodig? Stuur een appje naar 06-46711626.

Zin om aan de slag te gaan?

Plan een datum en schrijf je in voor deze cursus!

Ontspannen voor hond en mens

Samenwerken en goed opgroeien

Haalbare resultaten in realistische situaties

Bellen

l

Inschrijven

Whatsapp