Hoopers

Hoopers

In de cursus Hoopers leert een hond een parcours af te leggen binnen een vastgestelde tijd. Het parcours kan bestaan uit hoops, tunnels, tonnen en hekjes. De hond moet door de hoops en de tunnels, en om de tonnen en de hekjes heen lopen in een logische, vloeiende lijn. De onderdelen worden apart aangeleerd, waarbij de hond zelfstandig leert werken. De geleider geeft door middel van lichaams- en stem commando’s richting aan. Begrip van elkaars lichaamstaal is de basis van deze hondensport, het is prachtig om te ervaren hoe de samenwerking tussen jou en je hond hierdoor kan groeien en verbeteren! Er komen geen sprongen in een parcours voor , de fysieke belasting is minimaal, terwijl het wel een actieve sport is.

Hoe is de cursus opgebouwd?

Deze cursus bestaat uit zes lessen van drie kwartier.

Voor wie?

Nadac Hoopers is geschikt voor bijna elke hond, en van alle leeftijden. Hoopers vraagt wel geestelijke inspanning, maar geen fysieke (over)belasting. De oudere hond houd je er mentaal en fysiek fit mee. Voor jonge honden is Hoopers een leuke afwisseling op de gehoorzaamheidslessen, en kan het een goede voorbereiding zijn op onze behendigheidscursussen. Hoopers is zelfs geschikt voor honden met blessures als HD, ED of rugproblemen (vanzelfsprekend na overleg met je dierenarts). Hoopers is ook zeer goed te doen voor handlers met fysieke beperkingen. Omdat de hond op afstand gestuurd wordt, hoef je zelf minimale activiteit te verrichten.

Wat kost het?

Zes lessen van drie kwartier: € 111

Probeer Hoopers uit met een losse les!

Wil je uitproberen of onze cursus Hoopers wat voor jullie is? De komende tijd bieden wij losse lessen aan. Een losse les duurt drie kwartier en kost €18,50. Alle honden die de basiscursus hebben afgerond kunnen meedoen. 

Wanneer? 

13 april – 10:15
11 mei – 10:15
18 mei – 10:15
25 mei – 10:15
15 juni – 10:15

Inschrijven voor een losse les?

Stuur een mailtje naar: planning@pupclub.nl 

Er zijn op dit moment geen cursussen gepland