Detectie groepsles

Gedragsspreekuur

Wat is het?

Detectiewerk is zoekwerk voor honden waarbij je ze op een specifieke geur zet. Je leert een hond zo feilloos zoeken op bijvoorbeeld de geur van geld, tabak, truffels of wat je zelf bedenkt. Alles waar geur aan zit is mogelijk!

Er is vrij weinig bekend over het echte detectiewerk met honden, omdat de meeste honden worden opgeleid voor het opsporen van drugs, geld en explosieven voor overheidsinstellingen en dat is een vrij afgeschermd gebied. Tegenwoordig begint er vanuit het bedrijfsleven steeds meer vraag te komen naar detectiehonden voor het opsporen van drugs op de werkvloer om zo een veilige en betrouwbare werkomgeving te kunnen waarborgen.

Ook steeds meer particuliere hondenbaasjes zijn zich ervan bewust dat je de hond niet alleen beweging en liefde moet bieden, maar dat een hond pas echt in balans is als je met hem gaat samenwerken, als je ervoor zorgt dat hij zijn zintuigen aan het werk kan zetten. Dat kan met detectiewerk! Het leuke extraatje van het trainen van een detectiehond is dat er gedetecteerd kan worden op alles wat geur heeft, hoe klein ook. Wees gerust creatief bij het bedenken van de geur die je wil gaan gebruiken!

Hoe zijn de lessen opgebouwd?

De detectiecursus bestaat uit één theorieles van anderhalf uur en vier praktijklessen van drie kwartier. De lessen worden gegeven op de hondenschool en in en om de winkel. Je traint in een groep van vier honden.

Voor wie?

Voor alle honden vanaf 8 weken tot senior. Er zijn geen eisen qua vooropleiding, elke hond kan meedoen.

Wat kost het?

De cursus kost € 112,50.

apr 06
apr 06