Basiscursus

basiscursus

Basiscursus “Oog voor honden”

De basiscursus is ons paradepaardje. Focuspunten in de cursus zijn het opbouwen van wederzijds begrip, vertrouwen, en met plezier leren samenwerken.

De basiscursus sluit naadloos aan op de puppycursus, maar ook met een oudere hond ben je van harte welkom. Je kunt het gedrag van je hond immers op elk moment bijsturen – vooral door je eigen gedrag aan te passen. Hoe dan ook: met onze positieve aanpak leren jullie spelenderwijs om samen het gedrag van je hond blijvend in goede banen te leiden.

Hoe is de basiscursus opgebouwd?

De basiscursus is een intensieve, maar erg leuke cursus van elf lessen. Je komt samen met je hond zes weken lang twee keer per week naar de hondenschool. De ochtendlessen worden gegeven op dinsdag –en donderdagochtend. Bij de avondlessen zijn het wisselende dagen.

Er zijn naast de introductie les drie theorielessen van ongeveer anderhalf uur. Deze drie lessen zijn zonder honden, die kunnen gewoon thuisblijven. In de theorie leer je je hond begrijpen en in de praktijk kunnen jullie direct toepassen wat je geleerd hebt.

De praktijklessen duren een uur. In de lessen komen onder andere de volgende oefeningen aan bod: aandachtsoefeningen en zelfbeheersing, meelopen aan een slappe lijn, hierkomen, zit, af, blijf, niet opspringen, rustig blijven als er fietsers en joggers passeren, niet van straat eten.

Dit alles natuurlijk onder begeleiding van onze professionele trainers. Om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven, werken we in kleine groepen.

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor iedere hond vanaf circa twaalf weken oud. Een maximum leeftijd is er niet; een hond is nooit te oud om te leren! Je bent met het hele gezin welkom op de cursus, zo kan je samen de lesstof meepakken en één lijn trekken in de begeleiding van je hond.

Wat kost het?

  • Elf lessen € 227,50 inclusief eindevaluatie
  • In deze prijs is ook inbegrepen: digitaal lesmateriaal