Home » Afscheid van PupClub collega Anne-Marieke

Er is een tijd van komen en gaan en helaas gaan wij afscheid nemen van onze collega trainster Anne-Marieke. Je kent haar vooral van de Puppycursus en Hierkomcursus. Aanstaande zaterdag geeft zij haar laatste les bij PupClub, want zij heeft een mooie kans gekregen die ze niet kan laten liggen.

Op 5 oktober geeft Annemarieke haar laatste les op onze hondenschool. Wij vinden het leuk om haar nog even in de spotlight te zetten, terug te blikken en te vragen naar haar toekomstplannen. Lees je mee?

Terug naar het begin

In december 2014 ben ik begonnen met de opleiding Kynologisch Instructeur bij de Martin Gaus Academie. In januari 2015 ben ik als stagiair mee gaan lopen met de Basiscursus en de Puppycursus bij PupClub, toen nog Martin Gaus Hondenschool Spaarnwoude. Al snel kon ik de puppyles zelfstandig geven en heb ik ruim een jaar meegelopen met de Basiscursus om van te leren en te helpen bij grote groepen. Soms nam ik ook de les over als het nodig was. Daarnaast heb ik Vervolg I gegeven. Toen ik in 2016 weer fulltime aan het werk ging kon ik niet meer zo vaak op de hondenschool zijn en werd ik een soort van ‘vliegende keep’, waarbij ik waar nodig lessen kon overnemen.

Ik ben er ook een tijdje tussenuit geweest, want de combinatie fulltime baan, opleiding tot kattengedragstherapeut én de opleiding tot hondengedragstherapeut werd een beetje te veel. Het contact heb ik altijd gehouden met de hondenschool en zoals het spreekwoord zegt ‘het bloed kruipt…‘. Vanaf mei 2018 ben ik weer begonnen op de zaterdagen.

 

Mijn leukste herinneringen

​Ik ben begonnen met lesgeven om ervaring op te doen en om van te leren, maar ik had nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden! Er zijn zoveel leuke en mooie momenten geweest: de trots en blijheid als je ziet dat een hond en eigenaar zich samen ontwikkelen, de lol met Jacobien en de andere instructeurs en de soms grappige fratsen van puppy’s en jonge puberhonden. Ik denk dat ik alles ga missen! De heerlijke en knuffelige puppy’s, maar ook de Hierkomlessen, omdat dit zo’n leuke en uitdagende cursus is waarbij je per week de honden en mensen ziet groeien. En natuurlijk ga ik Jacobien en mijn collega-instructeurs ook missen. Zeg nooit nooit, misschien kom ik weer een keer terug 😉

Met een frisse blik vooruit! ​

Gedrag van zowel mensen als dieren heeft mij altijd geïntrigeerd en in 2014 had ik al een coaching opleiding voor mensen afgerond. Ik besloot mij toen verder te gaan specialiseren in het gedrag van zowel katten als honden. Onderdeel van de opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut was een module voor instructeur. Ik vond dat zo leuk dat ik besloot alle drie de modules voor Kynologisch Instructeur te doen en zo is het balletje gaan rollen. Tegelijkertijd deed ik ook de opleiding tot Kattengedragstherapeut bij Tinley, welke ik in 2018 heb afgerond. In 2020 hoop ik de opleiding tot Hondengedragstherapeut af te ronden.

Ook in het dagelijks leven heb ik overigens het roer omgegooid en werk ik niet meer in de financiële wereld, maar op het bestuurssecretariaat bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam. Een mooi bedrijf met een nog mooiere doelstelling: Ieder kind veilig.

 

 

Vanaf 1 oktober ben ik Tinley kattengedragstherapeut voor de regio Amsterdam. Tinley is in Nederland een bekend instituut op het gebied van gedragstherapie van dieren. Gedragstherapie voor katten is in Nederland nog niet zo bekend als in Amerika en Engeland. Vaak wordt gedacht dat gedragsproblemen bij katten niet op te lossen zijn, omdat een kat nou eenmaal een eigenzinnig dier is. Maar niets is minder waar. En omdat het nog niet zo bekend is, is het als éénpitter lastig om voet aan de grond te krijgen. Dit is voor mij dus een enorm mooie kans om echt te gaan doen wat ik wil: mensen helpen om hun kat ​(of in elk geval het gedrag van de kat)​ beter te begrijpen en werken aan het oplossen van probleemgedrag, bijvoorbeeld onzindelijkheid, agressie of sloopgedrag.

Wij willen Anne-Marieke bedanken voor de gezellige tijd bij PupClub en wensen haar al het goeds met haar nieuwe carrière!