Home » 4 bestemmingen voor een zomervakantie met je hond!

Yes, het is bijna weer tijd voor de zomervakantie! Misschien heb je alles al geregeld en geboekt. Maar het kan ook dat je nog twijfelt, omdat je graag op vakantie gaat met het hele gezin en daar hoort natuurlijk de hond ook bij. Weet je niet zo goed welke bestemming je moet kiezen? Fabiana en Olaf, de oprichters van DogsIncluded, kunnen je daar vast bij helpen.

“Wij houden van reizen, maar we merkten steeds weer dat een vakantie met je hond uitzoeken veel tijd en energie kost. Als je druk aan het werk bent heb je al zo weinig tijd. Het ontstaan van ons bedrijf was eigenlijk een logisch gevolg. Met onze honden, die al die tijd onze beste reisgenoten waren, hebben we in alle Europese landen vakantie gevierd.”

Hieronder lees je over een viertal hondvriendelijke vakantiebestemmingen die volgens Fabiana & Hester van het DogsIncluded-team absolute aanraders zijn.

Mecklenburg-Vorpommern, Duitsland

Zoek je strand, bossen en prachtige wandelgebieden? Dan moet je Mecklenburg-Vorpommern eens uitproberen. Dit heerlijke gebied aan de Ostsee is bij uitstek geschikt om met je hond te bezoeken. Wist je dat er echte krijtrotsen zijn langs de kilometers prachtige kust en er oergezellige kustplaatsjes en mooie Gutshausen te bekijken zijn? De eiland Rügen en Usedom zijn heel pittoresk en een bezoek meer dan waard. Er zijn ook fantastische natuurgebieden en bossen waar je uren kunt wandelen zonder een mens tegen te komen. In de Mecklenburgische Schweiz is het landschap golvend en kun je, naast routes door bossen en langs rivieren, ook heerlijk wandelen door de uitgestrekte velden. De Mecklenburgische Seenplatte heeft grote en kleine meren waar je samen met je hond ook bootjes kunt huren. Er zijn talloze activiteiten die je met viervoeters kunt ondernemen. Een paar bijzondere én hondvriendelijke activiteitentips? Je kunt een Pipo-de-clown-wagen huren en er zelf met paard en wagen op uittrekken door de velden en bossen. Ook kun je een draisinetocht maken op een oude spoorbaan, je bent welkom in het mooie vogelpark Marlow én je kunt een houseboot huren om een paar nachtjes op een vlot de rivier afzakken. Dit leuke en avontuurlijke gebied is zeker de moeite waard om eens een vakantie door te brengen.

Ameland, Nederland

Voor een gave vakantie met je hond hoef je echt niet per se naar het buitenland. Binnen Nederland zijn enorm veel mooie plekjes te vinden waar je je samen met je viervoeter(s) uitstekend kunt vermaken. Maar onze absolute favoriet is toch wel… Ameland! Zodra je voet zet op dit Waddeneiland, heb je het idee dat je er écht even uit bent. De natuur, rust en ruimte zijn een verademing in vergelijking met de drukkere provincies van Nederland. En het leuke is: Ameland is hartstikke hondvriendelijk. Zo mogen honden het hele jaar door loslopen op bijna alle stranden (alleen niet op de bewaakte badstranden). Verder vind je er uitgestrekte duinen, mooie bossen en polders. Over het eiland verspreid zijn er genoeg fijne restaurantjes, cafétjes en strandtenten waar je van een hapje en/of drankje kunt genieten. Wij zijn met onze honden nog nooit ergens geweigerd, sterker nog, meestal zijn ze meer dan welkom en staat er ook vers water voor ze klaar. Kortom: jij en je hond zullen het hier geweldig vinden ?

Lake District, Engeland

Het hele Brexit gedoe werpt momenteel misschien een beetje een schaduw over Engeland, maar het blijft nog steeds één van onze favoriete vakantielanden. Het land heeft talloze prachtige gebieden, maar onze honden – die allemaal zwemsters bij uitstek zijn – houden heel erg van het Lake District. Het was jarenlang de ‘Best & Dogfriendliest Great Outdoors Destination’ in de UK en dat is niet voor niets. De natuur is prachtig met de talloze meren, heuvels en bossen waar honderden hondvriendelijke wandelingen te maken zijn door prachtige gebieden. Je kunt samen met je hond een rit maken met de stoomtrein op de Ravenglass en Eskdale Railway. Meer stoom vind je op het prachtige Windermere Lake, je hond is ook welkom op één van de stoombootcruises. In de meeste typisch Engelse tuinen die open zijn voor het publiek, kun je je hond ook gewoon meenemen. Wie van spelletjes houdt gaat samen met zijn hond naar de The Puzzling Place in Keswick. Als je even lekker wilt bijkomen met een tea (met scones!) of een beer en een hartige pie, kun je terecht in een van de hondvriendelijke pubs in dit fantastische gebied.

Côte d’Azur, Frankrijk

Bij de Côte d’Azur denken de meeste mensen aan jetset, dure auto’s en sjieke badplaatsen zoals Cannes en Saint-Tropez. Maar deze streek biedt véél meer dan alleen dat en is eigenlijk een ontzettend leuke en gevarieerde vakantiebestemming. Plus, het is er vrijwel altijd lekker weer. Als je die mooie blauwe zee achter je laat, bevind je je al snel op de mooiste plekjes. Prachtige wandelingen – samen met je hond uiteraard – kun je maken in het Parc de L’Estérel, de vallei van Le Loup en de voorlopers van de Alpen (Parc Naturel Régional des Préalpes d’Azur) waarbij je onderweg bijna altijd wel ergens een uitzichtpunt tegenkomt over de azuurblauwe Middellandse zee. Je vindt er mooie steden en schilderachtige Middelleeuwse dorpjes (bezoek bijvoorbeeld Valbonne, Mougins of het kunstenaarsdorp St. Paul de Vence). Maak heerlijke wandelingen langs de kust (bijvoorbeeld op de Cap d’Antibes of Cap d’Ail) en of bezoek één van de vele stranden waar je hond ook welkom is. En dan aan het eind van de dag op een terrasje genieten van een goed glas Provençaalse rosé (met je hond aan je voeten, want daar doen de Fransen meestal niet moeilijk over), dat maakt je vakantie toch helemaal compleet?

Wij wensen je in elk geval alvast een hele fijne zomervakantie!